Annonce

Annonce

Svar: Vand på flaske


7. juni 2011

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Det er sådan at modermælken er sammensat så perfekt, at barnet både har mulighed for at slukke tørsten og også har mulighed for at få en rigtigt måltid.

Den første del af mælken er meget vandholdig og det betyder at den virker tørstslukkende. Derfor vil børn naturligt, når det er varmt søge brystet og die kortvarigt, fordi de derved får den vandholdige mælk. Efter 1½-2 timer, så vil barnet så naturligt være sulten og have behov for at søge brystet igen, hvorefter barnet så spiser længerevarende og får sit behov for mad dækket.

Det er netop vigtigt at man lader barnet regulere sit behov på denne måde og lader barnet flekse ved brystet. Og det anbefales ikke at man begynder at give barnet kogt vand på flaske i stedet for at amme. Der er ingen næring i vand og hvis barnet fylder maven op med vand, så er der risiko for, at barnet ikke indtager mælk nok og dermed kommer i mistrivsel.

De fleste ...


Annonce

... børn, på din drengs alder, har brug for 6-8 amninger i døgnet, for at være dækket ind med mælk og det lyder faktisk meget præcist til at være tilfældet hos jer. Du fortæller at han ofte spiser ca hver 3 time i løbet af dagen og om natten kan han så tage et længere stræk på op til 6 timer. Det er meget fint og lyder fuldstændig som man skal forvente. Og som sagt, skal han have lov til at få lidt tørstslukkende mælk en gang imellem derudover, netop når det er varmt :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Du kan prøve at gøre det, at du ammer fra det ene bryst, når han vågner, og så leger, pludrer med ham, tumler lidt osv. og når han så skal sove, så giver du ham fra modsatte bryst, hvor han så ofte vil spise kortvarigt. Næste gang han så vågner, så får han fra den side, hvor han stoppede sidst og "spiser i bund der", leger, pludrer, aktiveres osv. og så får han fra modsatte bryst, inden han så puttes til næste lur.

Fortsat held og lykke med ham! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast - baby og børn

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.

Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...

Læs mere i Babylex

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annonce