Brev:
Spiser kortvarigt
Hej Helen
Jeg er ny her på siden, men man ved ikke alt, selvom man har et barn i forvejen, og som andengangsmor er der lidt langt mellem SP besøgene.
Jeg fik en søn på 3930 gram, 53 cm lang. Han er nu 6 uger gammel.
Vi blev indlagt da han var 14 dage gammel, da han kastede op nogle gange, havde tynd mave og sov meget. Det viste sig at han havde en adenovirus i tarmen, men kom hurtigt ovenpå igen. Han har dog altid haft rimelig tynd gul til gul-grøn afføring.
Jeg har indtil nu ammet rimelig ofte ca. hver 2.-2.5 time, da jeg har svært ved at afkode om han er sulten eller bare utilfreds.
Han har altid spist meget kortvarigt, omkring 5 min., og altid kun af et bryst ad gangen. Herefter vender han hovedet væk, og begynder at klynke/græde, og rækker tunge og virker mæt og næsten forkvalmet. Hvis jeg giver ham sut tager han den gladeligt og falder til ro med det samme. Han gylper sjældent, og bøvser af og til.
Af og til kløjs han i mælken under nedløbsrefleksen, og det flyder ud af munden på ham, men jeg har ikke indtrykket af at jeg har for meget mælk. Kun sjældent oplever jeg at han har "tømt" brystet. Dette skal han have flere amme-omgange for at gøre, og jeg har altså ikke de store bryster..
Jeg har så skiftet ham og bøvset ham af, men ofte har jeg måtte lade der gå 30 min. før han var klar til at spise bare lidt af det samme bryst igen.
Det er indtil videre gået fint, på den måde at han har taget ok på, og vejer nu ca. 5300 gram.
Men jeg har altid været i tvivl om ...
... han fik den fede mælk med, og nu er han gradvist er begyndt at blive endnu mere ked af det/vred under amning, virrer/slår med hovedet og skiftevis tager og slipper brystvorten efter 5 min. både når mælken løber og den ikke gør. Der går stadig længere tid mellem at han melder sig, og spiser stadig kun meget kortvarigt.
Han er meget glad for sutten, og kan gå helt i panik, hvis den ikke er i munden på ham både når han er vågen og når han sover. Nogle gange virker det som om han bare vil sutte, selvom der er gået 3-4 timer siden sidste amning.
Jeg har prøvet at fjerne sutten, men det resulterede bare i skrig og skrål i 3 timer hvorefter han faldt i søvn og sov 3 timer. Han nægtede at tage brystet undervejs, og virkede ikke mere sulten næste gang jeg lagde ham til.
Vi har vejet ham derhjemme, og den sidste uge har han kun taget 100-150 gram på, så jeg er også ved at gå i panik...
Min usikkerhed går på om han vitterligt kan få nok på så kort tid, og om jeg har presset ham for meget ved at tilbyde så tit? (jeg har aldrig holdt hans hoved, eller stoppet brystet i munden på ham). Jeg har forsøgt forskellige ammestillinger, men det bliver bare endnu mere anstrengt.
Kan han sutte så meget på sin sut, så han ønsker den mere end brystet?
Hvordan kommer jeg videre herfra, for der er ved at være lavvande i brysterne og det piner mig meget at han pludselig ikke tager så meget på og ikke virker glad for at spise.
Hvad foregår der inde i hovedet på den lille fyr..?
Med venlig hilsen
Ann
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.