Brev:
Blå lilla brystvorte - Raynauds syndrom
Kære Helen
Endnu et brev fra mig om noget lidt andet.
Jeg har ammet min dreng i 6 måneder, så jeg stoppede for nyligt efter at have trappet lidt ned forinden. Jeg stoppede da han brokkede sig så meget at det ikke længere var rart for nogen af os.
Jeg havde et hårdt ammeforløb med overproduktion i lang tid. mælkeknuder, og svære brystspændinger i ca 5 måneder. Der begyndte jeg stille og roligt at trappe ned og det hjalp endeligt på trykket.
Foruden det fik jeg også svamp og havde store smerter ved amningen indtil min søn fyldte tre måneder, hvor jeg fik en tabletkur mod svamp. Det hjalp.
Min søn har ofte været utilfreds ved amningen og det har skiftevist været hyggeligt men også hårdt og besværligt. Alligevel savner jeg det nogle gange og jeg syntes fx det er rigtig surt ikke at kunne amme om natten længere.
Nå men det jeg egentlig ville spørge dig om er slet ikke noget jeg ved om du kan svare mig på.
Men noget jeg har undret mig over er, at jeg aldrig har kunnet malke ud med pumpe. Jeg kunne fint malke ud med hånden men ...
... hvis jeg satte pumpe på, kom kun en tynd stråle og mine brystvorter blev lilla. Det er som om jeg har ødelagt dem lidt af at have prøvet at malke med pumpe for nu efter jeg er stoppet med at amme, bliver mine brystvorter stadig lilla og blålige i det. På den ene kom en lille sort prik også når jeg malkede. Samme skete når jeg malkede med hånden, men der kunne jeg til gengæld få en masse mælk ud.
Det er ikke noget jeg har oplevet før mit amme forløb og jeg syntes det har været lidt underligt og ubehageligt.
På samme tid er det som om huden inde i midten af brystvorten er hvid og hård og kan kradses af.
Jeg føler at mine brystvorter er helt ødelagt af mit ammeforløb.
Jeg kunne godt tænke mig at vide om du har stødt på noget lignende i din karriere som sundhedsplejerske?
Om du måske kunne vide hvad det handler om?
Jeg ammede sidste gang i påsken i april måned og jeg kan stadig presse nogle dråber mælk ud. Har dog ikke længere mælkeknuder. Hvor lang tid går der før det er helt væk?
Tak for dine svar
Venlig hilsen
Ina-Marie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.