Brev:
Det dér med søvn om morgenen
Hej igen.
Jeg har et spørgsmål omkring søvn. Min datter har altid sovet rigtig meget, og har indtil for nyligt haft brug for 3 lure om dagen, selvom hun sover fint natten igennem. Men hun har altid vågnet tidligt om morgenen. Og det bliver tidligere og tidligere.
Hun har altid været meget træt meget hurtigt om morgenen, ofte efter under en time. Vi har prøvet at få hende til at falde i søvn igen på flere måder: forsøgt at give hende en flaske, forsøgt bare at ligge ved siden af hende med en hånd på hendes mave som hun elsker, og blot at se om hun faldt i søvn selv igen. Intet hjælper.
I dagplejen var hun også altid lynhurtigt træt, og derfor lavede vi en aftale om at hun ville blive puttet en time før vi skulle aflevere hende, og så kunne jeg gå med hende, så hun sove på vej til dagpleje. I modsætning til at blive kørt i bil eller cykelanhænger.
Det har ...
... været super. Efter den lille lur på vejen er hun frisk til hun skal sove middagslur kl 12 i dagplejen. Og efter det er indført behøver hun ikke engang sin lur om eftermiddagen. Men hun vågner stadig tidligere og tidligere. Jeg havde håbet at det ville have hjulpet med sommertid, men nej, nu vågner hun bare en time endnu tidligere. Det hjælper heller ikke at putte hende kl 21 istedet for kl 20 som vi plejede. Nej nej, morgenfrisk, det er hun altid.
Jeg kan jo ikke rigtig flytte på hendes middagslur, så jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre for at få hende til at sove længere om morgenen. De sidste 2 morgenen er hun vågnet kl 5.15 på trods af sommertiden.
Sover hun bare for meget?
Den ene morgen fik hun ikke sovet på vej til dagplejen, og dér var hun rigtig ked af det og træt, så jeg har næsten ikke lyst til at undlade den lur.
Med venlig hilsen
et b-menneske ;)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.