Brev:
Drikker ikke flaske og mellemmåltider
Hej Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig vedr. min søn på 7 mrd, der ikke ville tage sin sutteflaske om dagen. Det har desværre ikke været muligt for os at få ham til at tage den til sig igen og i mellem tiden har han også skubbet den fra sig om natten.
Han sover nu igennem fra kl. 19.30 til 7.30, uden mad. Jeg har selvfølgelig snakket med min sundhedsplejerske om dette og hun siger at det er helt ok - at han godt kan undvære mad om natten og at jeg ikke må tvinge ham til flasken.
Vi er nået frem til at han skal have sine 3 hovedmåltider og 3-4 mellem måltider. Da han samtidig har rigtig meget brug for sin søvn og sover meget også i løbet af dagen, kan vi kun meget presset nå op på 3 mellem måltider. Alt hans kost er koncentreret omkring mælken; grød lavet på mælk, mos med tilsat mælk, ...
... A38 med frugt og ymerdrys og han bliver budt både mælk og vand at drikke. Jeg har regnet ud at vi kommer op på den ½ l mælk han skal have.
Jeg synes dog det er svært at komme på mellem måltider, specielt hvis vi er på farten. Udover det allerede beskrevet får han rygbrød (som han ikke er så glad for endnu), ostehapsere og frugt og grønsager til at tykke i - men dem spiser han jo ikke, så jeg ved ikke lige hvor meget de gavner.
Da han kun får de få måltider om dagen (6), tænker jeg at han skal have nogle solide potioner - så må han gerne få 2 x grød + 2 x mos m. kød/fisk + 2 x A38, alt suppleret med rugbrød og ost..???
Jeg variere grøden, mosen og tilbehøret hver dag.
Må han godt få blødt grovbrød..??
Og har du andre foreslag til mellem måltider og 'hånd-hapsere'..??
På forhånd tak.
Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.