Brev:
Tanker om det kommende barn
Kære Helen.
Lige et spørgsmål mere fra mig, men omhandlende lidt tanker omkring igen at skulle være mor.
Som du kan læse i mine tidligere spørgsmål havde vi lidt problemer med øjenkontakt med vores søn. Vores sundhedsplejerske syntes dog ikke, at der var noget at bemærke. Julius er da også helt normal og velfungerende.
I den periode hvor vi syntes at have disse problemer, fik jeg konstateret en depression (julius var ca 3 mdr). Ved ikke om det var en decideret fødselsdepression, da jeg en gang tidligere og har haft en depression. Jeg var overbevist om, at der var noget i vejen med julius rent kognitivt samt meget bange for selv at blive syg. Jeg tabte mig meget og havde problemer med at sove.
Men jeg kom i samtaleterapi på psykiatrisk afdeling samt startede op med antidepressiv medicin. Samtalerne har jeg afsluttet, men medicinen tager jeg stadig og skal formentlig tage dette livslangt. Jeg ...
... har det rigtig godt nu, føler mig i balance og glæder mig til igen at skulle blive mor.
Men nu hvor jeg er gået på barsel kommer der alligevel lidt tanker. Jeg tænker meget over, om jeg har været årsagen til at julius vendte sig væk fra mig. Om han kunne mærke jeg havde det dårligt og derved ikke søgte mig for at beskytte sig selv??? Samtidig tænker jeg på om jeg kan have givet ham nogle tilknytningvanskeligheder som vil vise sig senere hen???
Og så går tankerne jo videre til det kommende barn. Jeg frygter at, at få det dårligt igen - det var en frygtelig periode. Men omvendt føler jeg mig også langt stærkere og mere opmærksom på min krops signaler. Derudover har jeg meget opbakkende mand og familie.
Hvad er risikoen for at få en depression igen i min situation??
Har du nogle råd eller andet jeg kan bruge???
Lige lidt tanker fra en hormonforstyrret kommende 2. gangs mor ;-)
Henriette.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.