Brev:
Middagslur - 2 år
Kære Helen,
Tak for en rigtig god brevkasse. Længe siden jeg sidst har skrevet, men nu har der meldt sig et par emner, jeg gerne vil have gode råd om.
Første brev vedrører min datters middagslur, som har udviklet sig til en kamp i weekenderne. Hun er lige blevet 2 år og er meget bevidst. I ca. ½ år har hun sovet sin middagslur i sin seng, da hun ret hurtigt blev for stor til barnevognen. Det krævede lige lidt tilvænning, men så gik det rigtig fint, lige ind til for 4 uger siden.
Hun VIL bare ikke sove. Det går fint lige indtil hun skal lægges ned i sengen. Så bliver hun stiktosset. Vi prøver ellers at forberede hende på, at det snart er sovetid, og når vi siger, at nu er det tid, kommer hun også frivlligt med - lige indil hun altså skal lægges ned. Det kan tage helt op til en time, og det er virkelig frustrerende!
Når ...
... hun skal sove om aftenen, er der ikke så store problemer. Hun er dog begyndt at stritte lidt i mod, men slet ikke i samme grad, som til middagsluren. Om aftenen er hun noget lettere at overbevise om, at det er sovetid.
I vuggestuen kommer hun ud at sove næsten en time tidligere end herhjemme (dvs. ved 11.15-11.30 tiden i vuggestuen), og det er der ingen problemer i. Hun sover let 2 timer (nogle gange mere), og hun er kommer alligevel i seng kl. 20. Så jeg tror jo ikke, at hun allerede er der, hvor hun helt kan undvære en middagslur.
Har du nogle gode råd, så weekenderne ikke er præget af frustration over middagsluren?
Måske det bedre kan betale sig, at lægge hende tidligt som i vuggestuen, selvom jeg egentlig ikke altid synes hun er træt så tidligt. Men det tager de jo heller ikke højde for i vuggestuen.....
Kærlig hilsen Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.