Brev:
Selektiv spisning og pangasius
Hej Helen.
Lige et par spørgsmål omkring vores datters madvaner.
Vores datter er blevet meget selektiv angående, hvad hun vil spise i løbet af det sidste halve år. Hvad hun kan lide at spise, skifter som vinden blæser. Det er da vidst ikke noget unormalt i :-)
Vi forsætter med at servere børnevenlig mad, hvor der hver gang er i hvert fald en ting, vi ved, hun kan lide. Og så prøver vi på at affinde os med, at hun nogle aftener kun spiser brød eller bare nipper til maden. Det er nok sværest for moderen, som jo så gerne vil at hendes barn får en alsidig kost :-)
Majs er en sikker vinder, men gulerødder, agurk og ærter tager hun en gang i mellem. Alle andre grønsager går hun helt uden om lige meget hvordan de er tilberedt. Er det i orden, at hun ikke får så mange grønsager? Og at det er temmeligt ...
... ensformigt?
Hun er ikke glad for fisk, selv om vi i samarbejde med dagplejemoderen har tilbudt hende forskellige typer fisk med jævne mellemrum, så vil hun ikke have det.
Vi er ikke de store fiskespisere herhjemme, selv om vi rent faktisk holder meget af fisk, men vi prøver at spise fisk til aftensmad en gang i ugen. Problemet har været at finde spændende og børnevenlige opskrifter, så det ikke blev til fiskefrikadeller og fiskefiletter hver anden uge, hvilket hun dog en gang i mellem spiser, hvis der er god sovs til.
Nu har vi så endelig fundet en fisk, vi alle tre godt kan lide, men så får jeg at vide af familie og venner, at den er fyldt med tungmetaller og alt muligt andet, og de fraråder os at spise den. Hvad gør man så? Fisken hedder pengasius. Må vi spise den?
Med venlig hilsen
lillepigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Fiskeolie og børn
Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.
Det er vigtigt at variere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.