Brev:
Selektiv spisning og pangasius
Hej Helen.
Lige et par spørgsmål omkring vores datters madvaner.
Vores datter er blevet meget selektiv angående, hvad hun vil spise i løbet af det sidste halve år. Hvad hun kan lide at spise, skifter som vinden blæser. Det er da vidst ikke noget unormalt i :-)
Vi forsætter med at servere børnevenlig mad, hvor der hver gang er i hvert fald en ting, vi ved, hun kan lide. Og så prøver vi på at affinde os med, at hun nogle aftener kun spiser brød eller bare nipper til maden. Det er nok sværest for moderen, som jo så gerne vil at hendes barn får en alsidig kost :-)
Majs er en sikker vinder, men gulerødder, agurk og ærter tager hun en gang i mellem. Alle andre grønsager går hun helt uden om lige meget hvordan de er tilberedt. Er det i orden, at hun ikke får så mange grønsager? Og at det er temmeligt ...
... ensformigt?
Hun er ikke glad for fisk, selv om vi i samarbejde med dagplejemoderen har tilbudt hende forskellige typer fisk med jævne mellemrum, så vil hun ikke have det.
Vi er ikke de store fiskespisere herhjemme, selv om vi rent faktisk holder meget af fisk, men vi prøver at spise fisk til aftensmad en gang i ugen. Problemet har været at finde spændende og børnevenlige opskrifter, så det ikke blev til fiskefrikadeller og fiskefiletter hver anden uge, hvilket hun dog en gang i mellem spiser, hvis der er god sovs til.
Nu har vi så endelig fundet en fisk, vi alle tre godt kan lide, men så får jeg at vide af familie og venner, at den er fyldt med tungmetaller og alt muligt andet, og de fraråder os at spise den. Hvad gør man så? Fisken hedder pengasius. Må vi spise den?
Med venlig hilsen
lillepigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder