Annonce

Annonce

Svar: Vågner pludselig om aftenen


1. februar 2011

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Kristina

Det lyder som om at jeres datters sygdomsperiode med hoste og feber har gjort, at hun har oplevet nogle opvågninger, hvor hun naturligt ikke har kunne få vejret tilstrækkeligt, hvor hun har haft ondt og hvor hun også har været forvirret, fordi hun har haft feber.

Den erfaring sidder i hende og det tager tid at få en ny erfaring skabt, det tager tid for hende, at finde ud af, at hun ikke behøver vågne, være bange og ked af det, at hun roligt kan sove videre, for alt er okay.

Du fortæller at hun søger tryghed og hvis I tager hende ind til jer, så sover hun med det samme. Vælger I at blive på værelset, sidde med hende, berolige hende og forsøge at få hende tilbage til egen seng igen, så falder hun til ro, men kun kortvarigt, herefter vågner hun igen og græder ulykkeligt, indtil I atter tager hende op. Hun har altså brug for at have jer tæt på, for at være rolig og tryg lige nu.

Det lyder for mig som en periode og det lyder vigtigt at anerkende hendes behov for nærhed. Det er vigtigt at hun føler sig fuldstændig tryg ved at blive puttet og ved at sove videre og jeg synes det er vært ...


Annonce

... at prioritere at give hende denne tryghed og nærhed.

I kan vælge at tage hende ind til jer, få roen på hende, lade hende sove i jeres seng. I kan her forsøge at putte hende tilbage i egen seng igen, når I senere selv går til ro for natten. Det lyder jo som om at det er i løbet af aftenen, hun især har brug for jer, så måske kan hun sagtens blive puttet tilbage til egen seng igen, når hun først har sovet trygt og godt et par timer.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

I kan også vælge at tage en madras ind på hendes værelse, hvorpå I kan lægge jer med hende, så hun stadig får nærheden og den fysiske kontakt der lige nu giver hende ro, men så I samtidig bliver på hendes værelse ...

Jeg synes ikke I skal være bange for at skabe dårlige vaner, det er ikke en dårlig vane at gøre sit barn tryg :) Men I skal naturligvis lige overveje hvornår det ikke længere er et tryghedsbehov mere. I er nødt til at lægge mærke til hendes adfærd, signaler osv. så når denne periode er overstået og hun virker tryg og roligt og sover uden at vågne med skrig og gråd, så skal hun lære at sove videre i sin egen seng igen :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet

Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.

Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.

Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...

Læs mere i Babylex

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce