Brev:
Vågner midt om natten og er meget svær at trøste
Kære Helen
Jeg har lige et par ekstra spørgsmål - synes der er en del ting, jeg spekulerer på for tiden ang min datter... (og så håber jeg ikke du hører fra mig i et godt stykke tid...;o)
Vi har oplevet nogle gange på det sidste, men ikke hver nat, at hun vågner op, ofte ved 2-tiden og først er ”normalt” ked af det, men når jeg så forsøger at trøste hende (først ved at give hende sutteklud og sut og trøste nede i hendes egen seng, og hvis det ikke virker så ved at tage hende op i vores seng), så bliver det bare værre og værre og hun bliver ret hurtigt helt ude af den.
Hun har åbne øjne, så umiddelbart virker det ikke som om hun drømmer, men hun falder slet ikke til ro, som hun plejer. Strækker sig tilbage i flitsbue og er bare rigtig rigtig ked af det. Nogle gange har det hjulpet at gå ud i køkkenet og kigge lidt ud af vinduet eller tænde lidt lys og læse en bog i vores seng, men i går var der ingenting der hjalp – hun var bare så ked af det og strækker sig fx ud efter far, men hvis hun så kommer over til ham, så er hun lige så ked af det og vil tilbage til mig. Virker som om hun slet ikke kan finde ud af det hele og bare ...
... er rigtig træt og ked af det.
Efter tre kvarter i går, hvor hun kort tid af gangen kunne trøstes eller afledes af en bog eller andet, endte vi med at vise hende nogle små klip med teletubbies, som hun ellers ikke ser til dagligt (gjorde det kort tid af gangen i en periode, men blev i tvivl om, om det er for tidligt for hende…). Efter 5 min., hvor hun var helt optaget, lagde hun selv hovedet til side og faldt i søvn hos os og sov så til kl.8.00, hvor vi vækkede hende.
Tror du umiddelbart hun drømmer og hvordan hjælper vi hende bedst, når hun bliver så ked af det? Hun er lidt forkølet for tiden og hoster engang imellem, men vi har lige været til 1 års undersøgelse, hvor lægen bl.a. lyttede på hende, så hun skulle være sund og rask. Fik dog ikke tjekket ørene, men hun har ikke feber eller noget. Hun har lige nu noget betændelse i folden bag øret, men det har hun haft en gang før.
Bedste hilsner
Louise
PS: Jeg har læst i dine andre svar, at det er meget normalt, at de er inde i en fase med seperationsangst omkring 1 års alderen og det er også meget tydeligt ved vores datter, så det kunne måske hænge sammen med evt. drømmeri?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
24. juli 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Kære Helen, Du har tidligere hjulpet os med gode råd og ro i maven, så jeg...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.