Svar: Er flasken om natten nødvendig?
Kære mor til 2
Jeg synes du skal bibeholde flaske tidlig morgen, inden middagslur og aften. Den flaske som du giver kl. 01 - hvor du sætter vækkeuret til - synes jeg du skal prøve at springe over og så se om din datter ikke begynder at melde sig selv.
Man kunne godt formode at hun vil have behov for en flaske i løbet af natten, sandsynligvis meget tidlig morgen f.eks. kl 04. Her ville hun så måske drikke 200ml og så springe flasken kl. 6 helt over. Det vil være okay, på den måde får hun så 100ml ekstra (i forhold til, hvis hun springer kl 01 flasken over) og samlet set når hun op på 600-650ml. Det vil være meget fint :)
Det kan være udmærket at natflaske og morgenflaske bliver slået sammen til en flaske, som ligger meget tidlig morgen, netop fordi det kan give større appetit til morgengrøden. Det er fint at du forsøger med yoghurt, men hun får jo i forvejen fint sit behov for mælk dækket ...
... gennem flaske og derfor vil det være rigtig godt, hvis du kunne lære hende at spise grød. Prøv med hjemmelavet grød, prøv også med de færdiglavede produkter - det betyder ikke noget, det vigtigste er at hun får det ... Du må godt prøve med flerkornsgrød, mysligrød osv. Det kunne godt tænkes, at hun ville kunne lide de lidt grovere grødtyper - måske øllebrød, når hun nu er glad for rugbrød.
Giv hende også grøntsagsmos med kød og fisk - brug mad fra glas eller gem rester fra aftensmaden og giv hende dette sammen med rugbrød. Det er vigtigt at hun ikke kun får brød, men også grøntsager, kød, fisk, ris, måske lidt pasta :)
Brug frugt som topping på grød og giv hende også frisk frugt og bær i hånden som hun selv kan spise. Det lyder hos jer, som om at mælkeindtaget skal skrues lidt ned og indtaget af mere rigtig mad lidt op.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Rigtig godt nytår!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.