Annonce

Annonce

Svar: Sukkervand - 1 mdr.


20. december 2010

Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Martina

Som udgangspunkt bør dine børn få modermælkserstatning af flaske og ikke sukkervand. Det er vigtigt at du flekser deres behov og det er okay at Adam nogle gange spiser en ekstra flaske, hvis det giver ham mere ro - også selvom han så får mere end hans udregnede behov er.

Sukkervand har dog ofte en beroligende effekt på børn. Det kogte vand giver ro i maven og sukkeret virker smertestillende. Til børn der med sikkerhed spiser hvad de har behov for af mælk og som tager fint på, men som græder om aftenen, kan man derfor godt nogle gange med held få skabt lidt ro, ved at give sukkervand.

Det er okay at give mellem 25-50ml, men mere bør han ikke få og det bør kun gives den ene gang dagligt, netop om aftenen, for at få lidt mere ro på ham der. Ellers skal han have mælk, fordi mælken er næring og det han skal vokse af, der er ingen næring i sukkervand.

Dine børn er så gamle nu, at de begynder at opleve lidt mere af verden og er lidt mere aktive. De skal igen forholde sig til nye oplevelser, nye synsindtryk, nye lugte, nye steder, og det kan meget nemt bevirke, at der kommer en periode, hvor de har brug for ekstra tryghed.

De græder ofte lidt, ofte mest om aftenen, der hvor resten af familien falder til ro, begynder deres grådanfald typisk, og de kan virke rigtig voldsomme. Det er helt naturligt, at I som forældre – ...


Annonce

... og som regel mest mor - bliver usikre og forsøger alverdens ting for at få dem til at falde til ro. Du skrifter ble, tilbyder mælk, prøver om en bøvs skal ud, forsøger med en rangle, kommer over til far, vugges lidt, bleen tjekkes igen, lægges i liften, op igen osv. osv. I forsøger 117 ting i håb om at et eller andet vil virke og få især jeres dreng til at falde til ro - og du tænker også "bare han nu ikke har kolik?!".

Men ofte handler det ikke om behov for stimuli eller at barnet har kolik, ofte handler det om at barnet er træt, rigtig godt fyldt op med stimuli og nye indtryk fra dagen og at det er svært at koble fra og slappe af. Det handler snarere om et "pas-lidt-ekstra-på-mig-behov", som bedst tilfredsstilles med mors nærhed og ro. Og det bedste du kan gøre er derfor at give din dreng så meget nærhed og fysisk kontakt som muligt lige nu. Hvis han sover bedst på din brystkasse, så lad ham gøre det :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Når man har tvillinger så bliver man naturligt altid frustreret og ekstra meget i tvivl, når man oplever noget hos den ene og ikke hos den anden. Men tvillinger er ligeså forskellige som andre søskende er og det kan sagtens være at jeres dreng har et andet temperament, ikke tåler helt så mange stimuli som sin søster osv. Og det er helt okay.

Håber ovenstående hjælper videre og giver dig lidt mere ro :)

Rigtig glædelig jul! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnevaccinationsprogram

I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:

3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1

5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2

12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3

15 mdr.: MFR 1

4 år.: MFR 2

5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination

12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...

Læs mere i Babylex

Hormonbehandling

Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.

Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce