Svar: Smoothies til små børn
Kære Tina
Din datter må gerne med den alder hun har få en smoothie. Faktisk kan det anbefales at du en gang imellem ikke kun laver den med frugt og bær, men også blander grøntsager i, for at hun på den måde får mere variation og måske spiser noget, hun ellers ikke ville have spist :)
Det der er med smoothies er, at man skal huske at de ofte drikkes over længere tid og syren i frugterne sammen med frugtsukkeret kan give tandskader. Derfor er det vigtigt at hun får det som en drik/mellemmåltid og ikke render og nipper af glasset hele tiden. Det skal gives som et mellemmåltid og altså indtages på forholdsvis kort tid.
Derudover kan det anbefales at tilsætte A38, fordi det neutraliserer syren lidt.
Med hensyn til morgenmad, så er grød den bedste start på dagen. Det giver god mæthed over flere timer og det er også med til at holde barnets mave igang naturligt. Havregrød, øllebrød og flerkornsgrød er godt om morgenen til børn.
Men naturligvis kan børn løbe lidt træt i morgengrød, og så kan det være fint at give en havregrynsbolle i stedet. Du finder opskrift på havregrynsboller i ...
... babykøkkenet her på siden. Du kan også give lidt tykmælk, A38, eller neutral sødmælksyoghurt med lidt havregryn på eller måske lidt mysli uden honning og chokolade), rugbrødsdrys eller frugtmos. Det er også fint om morgenen, men mætter naturligvis ikke ligeså længe som grød.
Du kan evt. kombinere så hun får ½ bolle med smør og ost og derudover så også får et surmælksprodukt med lidt frugt.
Man kan også købe morgencerealier, forskellige morgenmadsprodukter, - men her skal man virkelig se sig godt for. Mange af dem indeholder alt for store mængder sukker og vælger du at købe et morgenprodukt, så bør du sikre dig at det ikke indeholder mere end max 10g sukker pr 100g. Og igen - det mætter ikke som en grød.
I weekenden må I naturligvis også gerne lave scrambled eggs, bacon og pølser ...
Med den alder din datter har, må hun jo gerne få morgenmad der tager udgangspunkt i den mad I andre spiser. Grøden er dog det bedste, men man kan jo håbe, at hun accepterer grøden igen, hvis hun en gang imellem også får noget andet ...
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Rigtig god jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Brystpumpe
En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.
Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.
Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.