Annonce

Annonce

Svar: God start i dagpleje


7. december 2010

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Mamma til S.

Da min ældste datter var 1 år, som S. er nu, havde jeg fast aftenvagt. Det var rigtig dejligt, for jeg havde min datter hjemme om formiddagen og så blev hun passet i dagpleje indtil min mand så hentede hende og de tilbragte aftenerne sammen. Og de dage, hvor jeg var hjemme, holdt jeg hende hjemme og lavede alt muligt forskelligt.

Jeg har set det som en god mulighed og de aftener far og datter har haft sammen uden mor, da hun var lille, var guld værd. Ligesom dagene hvor hun og jeg var samme var rigtig dejlige og vigtige.

Når børn er 1 år gamle, så har de naturligvis glæde af at være sammen med andre børn, de spejler sig i andre børn og de nyder at være sammen med 'nogen som dem selv' :) Men de leger ikke med de andre, de leger ved siden af hinanden og børn i den alder har ikke brug for at være i institution 10 timer hver dag. Det er et behov udløst af at vi ofte er nødt til at arbejde meget, for at få hverdagen og økonomien til at hænge sammen ...

S. vil derfor fint kunne være i ...


Annonce

... dagpleje nogle timer dagligt, som det nu passer ind i både din og dagplejers rytme. Du skal naturligvis aftale med hende, hvordan det passer bedst og hvis de skal på tur en dag, er i legestue en dag om ugen eller lignende, hvor det er relevant at han er med, så skal du naturligvis forsøge at passe dette ind, så han på den måde oplever ting sammen med de andre børn. Men fleksibilitet er vigtigt.

Da det hos jer vil være meget fleksibelt, så vil indkøringen naturligt gå stille og roligt. Han vil jo kunne have korte dage og vil ind imellem have dage, hvor han er hjemme hos mor og så vil han have et par lange dage, hvor han så skal være der længere end normalt, men efterfølgende vil han være hjemme igen.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Jeg synes du skal prøve ikke at bekymre dig så meget omkring det og det med rytme, rutiner og genkendelighed - det vil der jo også være, når han afleveres samme sted, på samme måde, får vinket farvel, du kører, far henter osv.

Håber du hermed har fået lidt ro på, rigtig meget held og lykke:)

Rigtig god jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce