Brev:
Frisk om natten
Hej Helen.
Vores yngste datter er nu 12 måneder. Hun stortrives og er glad og tilfreds :-)
Hun er dog lidt for vågen om natten i øjeblikket.... Vi putter hende ca 19.30 - godt mæt, nogle gange sover hun næsten med det samme, og andre gange er hun lidt ulykkelig og vi må ind til hende nogle gange. Hun er så begyndt at vågne omkring 00.30. Vi forsøger at give hende lidt vand og putte hende igen, men hun bliver rigtig sur/ked og græder og græder.
Når vi tager hende op, peger hun, at hun vil ind i stuen, og så står den ellers på rundtur i hele huset hvor hun peger og peger på alt det hun gerne vil røre ved. Når vi forsøger at ligge hende efter et kvarters tid, er der skrig og skrål. Efter 1½ times tid, kan vi så ligge hende og hun sover ...
... fint resten af natten.
Det har stået på en uges tid nu, og i går blev vi enige om at det måtte være nok. Så jeg gav hende vand, puttede hende og gik ud - skrig og skrål. Hvert 3. minut gik jeg ind og puttede hende og sagde godnat. Efter 20 minutter var hun stadig ikke faldet til ro, og jeg havde været inde hvert 3. minut. Så kunne vores hjerter ikke bære det mere, og min mand tog hende op og gik med hende ½ time til han kunne ligge hende.
Hvad kan vi gøre for at få hende til at forstå at det er nat, og hvordan kan vi komme ind i en god rutine hvor hun får lidt vand, sutten og bliver lagt igen uden skrig og skrål?
Det er ved at være lidt opslidende at bære rundt på sådan en stor pige 1½ time hver nat :-)
Med venlig hilsen
Elisabeth
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.