Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan får vi amningen til at fungere?


3. december 2010

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Hvordan får vi amningen til at fungere?

Hej Helen

Jeg er mor til en dejlig dreng på godt 6 uger. Han er mit første barn og fødslen gik fint. Han vejede 3100 gram ved fødslen. Og er nu oppe på 4700 gram.

Jeg havde en del problemer i starten med at få amningen til at fungere, der kom ikke nok ud til at mætte ham og han blev supleret op med flaske de første dage efter vi kom hjem fra sygehuset. Mælken løb dog hurtig til og der var ikke brug for flasken mere. Nu kommer der meget mælk ud og det løber meget hurtig, nogen gange får han det op i næsen og hoster og derefter opgiver han og bliver træt efter bare 5 min. Så sover han måske 30 min og vil til igen. Der er også dage hvor han spiser godt igennem og hvor det ikke genere ham.

Han spiser ofte i løbet af eftermiddagen og aften uden problemer. Men det er ved sengetid (ca kl 22) det virklig er et problem med amningen. Jeg sørger for at der er dæmpet lys og en god temperatur i soveværelset og at der er ro. Når jeg så ligger ham til brystet vil han ikke rigtig tage om mit bryst og holder bare vorten i munden og smasker lidt på den. Jeg kan ikke få ham til at tage fat ...


Annonce

... og han bliver rigtig vred og ked af det. Han kaster hovedet tilbage og slår med hænderne og sparker med benene. Jeg prøver så at bøvse ham evt skifte ham eller bare snakke med ham, men det er meget tydelig at han er sulten og så ligger jeg ham til igen og så spiser han måske 2 min og opgiver så igen. Sådan kan vi til tider blive ved op til 2 timer før han er mæt og vil sove. Han sover så ca. 3 timer af gangen og spiser ca 2- 3 gange om natten.

Jeg har prøvet at give ham lidt kogt vand på flaske for tænkte han måske var tørstig men han ved ikke rigtig hvad han skal med den og tager ikke ordenlig fat på den. Han sover i sengen ved mig da han vågner ofte og bliver ked af det hvis han ligger i vuggen selv. Om dagen kan han godt sove selv i barnevogen i op til 3 timer uden problemer.

Synes det er meget hårdt både for ham men også mig. Har været ved at opgive amningen men synes alligevel det er synd at opgive for vi får jo en dejlig kontakt med hinanden og det er jo godt for ham. Håber du har et godt forslag til hvordan vi kan få et til fungere.

Med venlig hilsen
Anne mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annonce