Brev:
Storesøster i gang med at markere sig
Kære Helen.
Så er vores lille spradebasse blevet storesøster og er godt i gang med at markere sig.
Hun er meget kærlig overfor lillebror, men (specielt ift. mig) overfor mor og far, er hun ikke helt nem. Hun har altid været meget temperamentsfuld, energisk og ret hurtig i sin udvikling. Hun har fuldt sprog og forstår alt hvad man siger. I vuggestuen leger hun med de store børn, selvom hun er ret lille i forhold til.
Vi har utrolig mange konflikter med hende. Enten går det ud på at hun vil bestemme om eller hvad hun vil/ vil ikke spise. Tøj på eller ej, osv. altså i det hele taget bare modsat af hvad vi siger. Hun råber af os "NEJ" og kaster sig på gulvet og græder højt. Hvis der er noget der driller hende i en leg med dukke eller puslespil, græder hun også højt. Vi prøver at sige til hende at hun skal spørge os ...
... om hjælp, istedet for at begynde at græde med det samme.
Disse ture kan hun tage flere gange i timen. Det er bare så trættende. Vi prøver at lade være med at give hende opmærksomhed når hun "snydegræder" på den måde og når det bliver for meget beder vi hende om at gå ind på sit værelse fordi vi ikke vil høre på den larm, i håb om at hun vil lære at man ikke får noget ud af at græde for at få sin vilje eller opmærksomhed.
Mit spørgsmål går dels på, hvordan vi håndterer dette og får ændret hendes afdærd? Jeg vil også høre dig, om det er normalt at man bliver irriteret på hende? Nogle dage orker jeg hende slet ikke og gruer for kl. 16 hvor hun kommer hjem fra vuggestue. Jeg har mest af alt bare lyst til at sidde med min lille baby i ro og fred - det føler jeg at både han og jeg har brug for.
Mange hilsner fra os :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.