Annonce

Annonce

Svar: Hans øjne, samt hvordan gør vi med måltiderne?


21. november 2010

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære N!

Deler man vores ansigt lodret nedigennem fra pande til hage, så ser vi ikke ens ud i venstre og højre side. Der er forskel på de to sider og der kan sagtens være lidt forskel på øjnene, deres størrelse - det ene kan se lidt mere lukket ud end det andet. Det er normalt.

Hvordan din dreng ser ud og hvor meget det er, kan jeg ikke se. Du skriver at han har haft skæv kraniefacon, hvilket ofte ses ved en skævhed i den ene side af baghovedet og en let frembuling af panden i samme side. På denne måde kommer øret til at stritte lidt mere i den ene side end i den anden. Jeg synes ikke at dette normalt går ind og påvirker barnets øjenfacon. Du skriver også at det er rettet op nu ...

Hans ansigtsudtryk vil ændre sig hele tiden i takt med at han vokser op og evt. uligheder mellem øjnene nu kan godt blive mindre tydelige med alderen. Men som sagt er det naturligt at der er lidt forskel på venstre og højre side af ansigtet.

Med hensyn til en plan for dagen, til en dreng på 6 måneder, så ser mit forslag lavet ud fra dine angivne tider, sådan ud:

Tidlig morgen 05.05.30: Flaske og sover videre

Morgen 8: Havregrød med frugtmos, vand af kop.

Formiddag 9.30-10: Flaske og puttes til formiddagslur

Frokost 12-13: Grøntsagsmos og der begyndes stille og roligt med lidt kød eller fisk, suppleres med agurkestænger, ristede rugbrødsbjælker at bide i, vand af kop.

Flaske og puttes til middagslur ca kl. 15 som nu

Aften 18: Grøntsagsmos og igen begyndes stille og roligt med kød eller fisk i mosen, udgangspunktet bliver mere og mere den mad I spiser, suppleres med agurk, brødskorper i ...


Annonce

... hånden at gumle på, vand af kop.

Flaske og puttes til natten 19-19.30

Sen aften eller først på natten 23-01: Flaske og sover videre til næste morgen tidlig.

At jeres dreng har brug for mælk kl. 01-02 er helt normalt og relevant for hans alder. Hvis I er kede af at blive vækket på det tidspunkt kan I forsøge at give ham en flaske mere eller mindre sovende inden I går i seng, så han ikke sover sit lange søvnstræk fra kl. 19.30 til 01, men i stedet sover fra kl. 23.30 til 05. At sove igennem, når man er 6 måneder gammel er at sove 5-6 timer uden at få mælk - 7 timer hvis man hører til de meget heldige.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det er vigtigt at jeres dreng får mælk sen aften eller først på natten, netop fordi maden om dagen begynder at fylde mere og indtaget af mælk om dagen derfor naturligt nedsættes. Hans behov for mælk og væske er dog stadig meget stort og derfor har han naturligt ekstra behov for mælken sen aften eller først på natten.

Med hensyn til at den bløde plet ændrer sig og nogle gange kan se lidt indsunken ud, så er det helt normalt. Det er rigtigt, at det kan være tegn på at han mangler væske, men det kan også bare være en naturlig forskel fra dag til dag, som ikke behøver betyde noget farligt. Det er vigtigt at du også ser på, hvordan han i øvrigt virker til at have det. Hvis han virker glad, leger, kryber rundt, pludrer osv. og virker til at trives, så er den forandring du ser på fontanellen normal. Virker han sløv, passiv, vil ikke spise, tisser han ikke særlig meget osv. så skal lægen se ham :)

Fortsat held og lykke med ham, rigtig god weekend!

Rigtig glædelig 1. søndag i advent :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce