Brev:
Hjælp til putteritual
Hej Helen
Jeg vil meget gerne have lidt hjælp til et putteritual til min datter på 9 uger.
Jeg er så småt begyndt, og det jeg gør nu er som følger:
Om dagen:
Jeg ammer min datter, så skifter jeg hende og ammer hende igen fra det andet bryst. Så kommer hun i sin udedragt og kommer ud i barnevognen i liften. Eller ind i sin tremmeseng (ofte om formiddagen og eftermiddagen. Hun sover til middag i barnevognen).
Jeg siger: "Sov godt Sofie. Mor elsker dig" og hun får sin nusseklud. Dog sover hun næsten allerede på dette tidspunkt, så ved ikke hvor meget det hjælper.
Om Aftenen:
Jeg ammer. Så kommer hun i bad og bliver føntørret og kommer i nattøj og jeg ammer hende i sengen igen. Her bliver hun dog ofte ked af det, men falder dog til sidst i søvn ved brystet (hun bliver ikke ked af det når jeg ammer hende i sengen på andre tidspunkter) så tager jeg hende op, ligger hende i ...
... seng, siger "Sov godt Sofie. Mor elsker dig" og hun får sin nusseklud.
Hun sover så kort 10-30 min. og vågner så igen. derefter går vi i pendulfart fra stuen og ind i soveværelset. Vi nusser og trøster og jeg ammer, men hun vil ikke sove. så tager vi hende ind i stuen igen efter en times tid. hun græder og en del og virker utilpads.
ved en 22 - 23 tiden går vi så i seng. jeg ammer hende, skifter hende og ammer hende igen, inden hun kommer i seng. hvis hun græder kommer hun over til mig til hun falder i søvn og så kommer hun i sin egen seng. der er ingen problemer i løbet af natten.
Jeg putter hende kl 20. Skal jeg gøre det senere, og bare lade hende sove en tidlig aftenlur i hendes seng?
Er det okay hun kommer så ofte i bad? det er kun vand, og et kort bad.
Ser putteritualet okay ud?
Hvornår sover babyer egentlig om aftenen? altså, hvornår skal jeg putte hende?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.