Brev:
Min datter vågner flere gange i løbet af natten
Hej Helen.
Jeg har en datter på 10 måneder, der vågner flere gange i løbet af natten. Hun har stort set aldrig sovet mere end 3 timer ad gange, og jeg er ved at være godt træt.
Hun sover to lure dagligt; 45 minutter fra kl. 09.30 og 1½ time fra kl. 13.30. Vi er begyndt at vække hende fra de to lure, da hun ellers kan sove 5 timer om dagen og for nyligt begyndte at vågne kl. 04.30 om morgenen og var klar til at stå op.
Hun bliver puttet til natten kl. 19.30 og vågner kl. 06.30. Eller det vil sige, hun vågner altid 45 minutter efter putning og herefter igen omkring kl. 22, kl. 01, kl. 04 og kl. 06.30. Nogle gange kan jeg give hende sutten, men de sidste par uger har jeg kun kunne få hende til ro ved at tage hende ind i vores seng, og nogle gange er jeg blevet nød til at ligge og amme hende stort set hele natten.
Et andet problem er, at hendes far ikke kan putte hende og overhovedet ikke kan få hende til ro igen, når hun vågner i løbet af aftenen/natten. Det er et problem, da han lige har overtaget de sidste to måneder af vores barsel, og jeg gerne skulle have noget søvn. Han er begyndt at køre hende stille og roligt ind i vuggestue et par timer om dagen, hvilket går helt fint. ...
...
Det skal siges, at hun spiser godt med fast føde dagen igennem. Hun får 5-7 måltider med grød, frugt, rugbrød og aftensmad som vi andre. Derudover ammer jeg hende to gange om dagen; når jeg putter hende til natten, og når hun vågner kl. 04. Vi har et fast putteritual med bad, grød og musik, mens jeg ammer hende. De fleste gange falder hun i søvn, mens jeg ammer, og jeg putter hende stille og roligt over i hendes seng (som står på hendes eget værelse).
Jeg har også prøvet at afbryde amningen, mens hun stadig er vågen. Det medfører lidt skrig og skrål, men hun falder herefter forholdsvis nemt i søvn i sin seng. Dog vågner hun stadig efter 45 minutter og igen natten igennem, så jeg synes, det er nemmere at amme hende i søvn.
Vi har også prøvet at lade hende sove i vores seng, så vi kunne få lidt sammenhængende søvn, men hun vågner stadig på de samme tidspunkter. Det skal nævnes, at hun sov i vores seng, til hun var 4 måneder gammel, hvorefter vi introducerede et putteritual og putning i hendes egen seng.
Har du nogle gode råd til eller en forklaring på, hvorfor hun vågner så hyppigt, og hvad kan vi gøre for at få hende til at acceptere, at hendes far putter hende?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.