Annonce

Annonce

Svar: Drillet i børnehaven


5. oktober 2010

Kategori:
Alder:
4 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære bekymrede mor

Det er altid rigtig svært, når man mærker at ens barn ikke trives og det er selvfølgelig ikke i orden, at jeres dreng ikke vil i børnehave, hvis det skyldes at en anden dreng driller ...

Du skriver at pædagogerne er opmærksomme på det, hvad gør de ved det? For det skal naturligvis stoppes - for begge drenges skyld! Alt efter hvad der foregår, så kunne man overveje om I forældre (til begge drenge) og pædagogerne i børnehave skal mødes, for at drøfte, hvad det her handler om, og hvordan I kan få det løst. Den pågældende drengs forældre er forhåbentlig heller ikke interesseret i at deres dreng er skyld i at jeres dreng ikke vil i børnehave ...

Nogle institutioner fører en pædagogik om at børn selv skal løse deres konflikter med mindst mulig voksen indblanding. Og det går altså ikke her. Det er vigtigt at de voksne blander sig, også for at finde ud af, hvad der egentlig foregår.

Det er normalt at børn i børnehavealderen driller hinanden. Det er en afprøvning af grænser og de øver sig i at finde ud af, hvordan de kan reaktioner ved at sige f.eks. grimme ord. Men hvis et barn systematisk bliver drillet af et andet barn, så er det problematisk, det kan jo udvikle sig til mobning. Børn har brug for at voksne hjælper dem med og lærer dem, hvordan man behandler andre. At vi skal mødes med respekt, også selvom vi er forskellige og børn i børnehave skal også lære hvad det de siger og gør - gør ved den anden. Og at det de måske selv synes er ...


Annonce

... sjovt ikke nødvendigvis opleves som sjovt af en anden.

Børn skal lære, ikke at udelukke andre børn og så skal de også lære at sige fra overfor hinanden på en ordentlig måde. Den pågældende dreng skal lære at visse former for drilleri ikke er okay og jeres dreng skal lære at sige fra - og så skal der naturligvis lyttes!

Så et møde med børnehaven er for mig det første skridt, fordi I her er nødt til at finde ud af, hvad der præcist sker og så må der handles ud fra det.

Derudover kan det være en rigtig god idé at styrke jeres drengs leg med andre børn. Pædagogerne må have en idé om, hvem han ellers vil kunne lege godt med og der ligger en opgave i at få ham koblet sammen med nogle andre, så det atter bliver sjovt at komme i børnehave. Jeres dreng skal føle at han har nogle venner, nogle andre legekammerater, nogle som godt kan lide ham og som ikke driller, som måske holder med ham og forsvarer ham ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Da du nu går hjemme på barsel, er det så muligt, at du kunne tage en legekammerat med hjem en gang imellem, netop for at få skabt nogle nye relationer for din dreng, få givet ham andre venner, andre legemuligheder ... Det kunne være en idé, at hente ham og et andet barn lidt tidligere en dag og så aftale at forældrene henter hos jer i stedet for i børnehaven.

Så er der også noget at se frem til og det vil måske være lidt sjovere at komme i børnehave den dag ...

Håber mine tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:)

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.

Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.

Nedsmeltninger og temperament

Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex

Høj stol til baby

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce