Annonce

Annonce

Svar: Tvillinger - mor syg / far syg


5. oktober 2010

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære Mor

Jeg kan godt forstå at I nogle gange deler det op, så far tager sig af F og du tager dig af O, fordi det virker og giver jer alle mest ro og tilfredshed i hverdagen ... og i princippet er det også helt okay og fint at gøre sådan, hvorfor gøre et problem ud af noget, hvis det ikke behøver være et problem ...

I er jo et eller andet sted nødt til at tænke praktisk og tage jer af hvert sit barn en gang imellem, sådan er det at have flere børn :)

Men det skal naturligvis ikke ende sådan, at I ikke kan tage jer af den modsatte, uden der er problemer og derfor må I prøve at finde balancen mellem at give dem begge tid med jer forældre. Gør ting i fællesskab, når I har mulighed for det, så det bliver naturligt at både mor og far kan, at både mor og far hjælper. Lad børnene være i bad samtidig, lad dem spise samtidig osv. og lad så den ene af jer være den der hjælper.

Ved at I individuelt er på banen omkring dem begge to, vil I naturligt også få lettere ved at tage over og hjælpe dem begge, når den anden forældre ikke er til stede. Og accepten af den modsatte forældre vil også være større, jo mere begge I forældre er på banen i hverdagen, - også selvom I er hjemme begge to.

Generelt er jeg tilhænger af at man breder tingene ud og ikke fokuserer på at det f.eks. kun er den ene forældre der kan putte barnet i seng. Det er ...


Annonce

... naturligt at sige godnat til både mor og far og derfor skal begge forældre gøre dette. Derfor kan I godt skiftes til at give dem godnatgrød, aftenbad, nattøj på, børste tænder osv. og når der så skal puttes godnat, så kommer I begge og kyser, putter dynen lidt om dem osv. Så det ikke bliver en 'magtkamp' mellem om det nu er mor eller far, for naturligvis kommer I begge og siger godnat.

Det er også en rigtig god idé at opfordre til og bakke op om at den anden forældre sagtens kan. Måske kan drengene blive skiftet samtidig, hvor I forældre står ved siden af hinanden men hvor far skifter O og mor skifter F. Netop at I der bytter, lader den anden skifte, men står der, beroliger og betrygger "jeg er lige her, far har helt styr på det" eller lignende vil jo signalere til jeres drenge, at det er helt okay og dermed også gøre at de begynder at acceptere det bedre, når det er den anden.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det handler også meget om, hvad signaler I som forældre sender og I skal være meget opmærksomme på at I hurtigt kan få signaleret "jeg kan bedst hjælpe dig" og hvis barnet opfatter signalerne sådan, så vil barnet naturligt have den følelse og derfor foretrække den pågældende forældre. Derfor er det vigtigt at I bakker hinanden op og er bevidst om, hvad signaler I får sendt :)

Jeg håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke :)

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.

Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.

Nedsmeltninger og temperament

Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Morgenmad og børn

Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.

Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....

Læs mere i Babylex

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce