Svar: Mad før formiddagslur
Kære Anne
De fleste bør vil i 7 måneders alderen trives fint med lidt frugtmos (jerntilskud) og frisk frugt i hånden om formiddagen, samt lidt vand af kop. Det er et let mellemmåltid som erstatter amningen og som stadig sikrer plads til frokosten, de skal have, når de vågner af en lur. De har jo også fået en havregrød eller lignende god og mættende grød til morgenmad og behøver derfor normalt ikke et større mellemmåltid til formiddag - selvom amningen nu trappes ud.
Om eftermiddagen erstattes dog i stedet med en flerkornsgrød eller lignende, når amningen forsvinder. Her har de ofte brug for lidt mere mættende mad, så eftermiddagen ikke bliver alt for lang og fyldt med pyldren, inden de så skal have deres aftensmad.
Det er korrekt at I takt med at din datter bliver ældre og kan spise mere, bliver i stand til at tygge osv. så vil det være naturligt at hun også får lidt brød, som ...
... f.eks. små bidder af en havregrynsbolle eller lignende, som mellemmåltid. Jo ældre, jo større hun bliver, jo mere har hun brug for og det vil være dejligt for hende i 8 måneders alderen også at få lidt at tygge på, noget som kræver lidt mere bid.
Hvis du skønner at din datter allerede i 7 måneders alderen vil have glæde af og kan spise små brødhapsere, må hun naturligvis gerne få det. Men det er vigtigt at hun stadig får både grød og mos ved siden af, så hun hele tiden bliver mæt nok og får sit behov sufficient dækket :)
Så mit umiddelbare råd er at give hende lidt frugtmos og også give hende lidt frugt i hånden som hun kan sidde og sutte på, gumle sig igennem. Giv hende vand at drikke, så hun får sit væskebehov dækket og prøv så at springe amningen over. Og i takt med at hun bliver større, bedre til at tygge og kan spise mere, så kan du supplere med lidt brødhapsere :)
God appetit!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Børneeksem
Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.
Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.