Brev:
Mad igen!
Kære Helen,
Tusind tak for dine tidligere svar. Jeg er meget glad for at kunne få hjælp af dig! Efter en del bøvl og skrigen droppede vi at give S. flaske, men han falder fint i søvn uden at få mælk. Så tager jeg ham op omkring kl. 22 og ammer ham i søvne. Han får mælk igen næste morgen, når vi vågner. Det fungerer rigtigt fint.
Jeg skriver til dig igen omkring måltiderne med S. Jeg går snart ud af mit gode skind! Han vil ikke have kartoffelmos. Lidt bøvlet når min mand og jeg begge er glade for kartofler, men fred være med det, så bliver han fri. Skemaden går lidt op og ned, mest ned synes jeg. Så i perioder dropper vi det helt og giver ham kun mad i bidder. Det går som regel nogenlunde, men det er ikke så meget han får indenbords. Han virker dog ikke sulten. Faktisk viser han utroligt sjældent tegn til sult.
Men selv mad i bidder kan være svære at få ham til at spise. Frokosten synes jeg tit varer meget længe, fordi han simpelthen ikke kan koncentrere sig om at spise. Han vil gerne spise selv, og det får han også altid lov til, men der er altså nogle ting, som jeg er nødt til at give ham, f.eks. æg og brød med smørrepålæg. Dog har han tit travlt med tusind andre ting, kigge ned på gulvet, pille i nogle krummer på bordet, vende ...
... sig helt rundt i stolen, hiver dækkeservietten af (som ellers sidder fast med sugekopper), skubbe stolen ud med fødderne, hive hagesmækken af osv. Alt sammen ting, som forstyrrer både ham og jeg i måltidet.
Når jeg vil give ham en bid ham (og det gælder faktisk også når jeg prøver at give ham grød/mos), flagrer armene rundt eller ham gnider hænderne rundt i ansigtet, uden at han dog er træt. Derfor kan vi tit sidde op til 45 min. uden at han egentlig får spist ret meget. Nogle gange prøver jeg at give ham lidt legetøj at sidde med, hvis det kan holde ham beskæftiget, men han smider det hurtigt på gulvet, og så er den ide droppet!
Jeg bliver sindssyg af at bruge så meget tid på måltiderne, når han alligevel ikke spiser ret meget. Jeg plejer at syntes at måltiderne er hyggelige, men jeg mister meget hurtigt tålmodigheden, når han ikke kan samle sig om at spise. Det ville jo være skønt, hvis han bare spiste, og så kan han komme ned og lege igen, men det forstår han nok ikke endnu.
Har du en ide til, hvordan jeg/vi kan lære S. at fokusere på måltidet? Og hvornår skal jeg stoppe med at forsøge at give ham mad? Ofte vender han hovedet væk allerede efter et par mundfulde, men han kan da ikke være mæt allerede?
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.