Brev:
Skrig og koncentrationsproblemer i vuggestuen
Kære Helen
Tak for dine gode svar på vores sidste spørgsmål, nu har vi igen et par stykker omkring vores søn..
Han er i det store og hele en glad dreng der trives, men der er lidt problemer i vuggestuen, med at han skriger højt og har lidt svært ved at finde ro.
Han skriger når de leger og skriger også de andre børn ind i hovedet, ligesom for at forskrække dem, siger de i vuggestuen, og de større børn gider ham ikke når han gør det, og de små bliver kede af det.
Vi har det jo rigtig dårligt med at han går og generer de andre børn på den måde. Vi har tænkt på om det kunne være fordi han har svært ved at få kontakt med de andre børn, men de mener han ellers fungerer godt socialt, at de andre børn meget gerne vil ham (når han ikke lige skriger!) og han har nogle gode legekammerater dernede.
Han har skreget lidt hjemme også, men vi synes mest at det er når han er glad og spændt - hvis vi skal noget han glæder sig til f.eks. og er lidt overgearet. Han er i det hele taget højrøstet og råber tit f.eks. når vi bare sidder stille og roligt og læser, når han kommenterer ting i bogen.
Det skal siges at han har problemer med væske på ørerne og vi tænker at det er en del af problemet. Han har været til ørelæge og han mener at han har nedsat hørelse pga. væsken. han har haft væske på ørerne længe, i hvert fald siden sidste vinter, men vi er blevet ved med at få at vide hos lægen at vi skulle se tiden an i forhold til om han skal have lagt dræn.
Nu har han så i ...
... sidste uge været til ørelægen der så gerne vil se an halvanden måned inden de evt. lægger dræn. Tror du at det er hele problemet, at han ikke hører ordentligt, eller er der andet i det?
Pædagogerne i vuggestuen mener han er lidt bagud sprogligt i forhold til sin alder - måske pga høreproblemer - ved ikke om det også kunne være en del af problemet, måske er han frustreret over ikke at kunne udtrykke det han gerne vil, og råber..?
Så er der det, at han har svært ved at finde ro i vuggestuen siger de dernede, at han ligesom er overgearet og ikke sidder længe med legetøjet.. hjemme kan han sagtens sidde koncentreret i hvert fald tyve minutters tid og lege eller kigge i bøger. Men er han først overgearet kan han også sagtens være det i lang tid og have svært ved at "falde ned" igen.
Hvad kan det dreje sig om at han ikke kan sidde roligt og lege nede i vuggestuen, tror du der sker for meget omkring ham - for meget larm? Kan vi som forældre gøre noget der kan hjælpe?
Han har meget vilje, ved godt hvad han vil og han er ikke altid så god til at høre efter hvad der bliver sagt, det gælder både hjemme og i vuggestuen. Vi synes vi giver ham grænser, er konsekvente og giver ham nogle faste rammer i hverdagen.
Ellers er han en kærlig, glad og sjov dreng der har mod på det hele! Men vi er jo bekymrede for om der er noget galt eller om han på en eller anden måde ikke har det godt..?
Vi glæder os til at høre dine tanker om det hele!
På forhånd tak
De bekymrede forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
Viden om børn:
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...
Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.