Annonce

Annonce

Svar: Sove og spise


19. september 2010

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mor og Far

Jeg synes det lyder som om at der allerede er sket store fremskridt hos jer og det skal I holde fast i :) Jeres dreng er stadig bare et lille myr på kun 5 måneder og det er vigtigt ikke at forvente for meget af ham, ikke stille større krav end rimeligt er og tingene kommer stille og roligt hen af vejen.

For det første er det super godt at I nu har en rytme med 3 lure dagligt. Det er helt aldersmæssigt relevant og de I fortæller lyder meget fint. At han nogle gange smågræder og klynker lidt inden han falder i søvn, er også helt normalt, han græder ikke ulykkeligt, men har snarere brug for at lukke lidt 'overskudsenergi' ud hvorefter han så falder rolig i søvn og sover godt.

Det lyder som om at I har mindre hopperi med ham, når han skal sove og at det faktisk nu lykkes jer nogle gange at få ham til at sove i sin barnevogn. Det er super! Han skal stadig ikke lægges vågen i sin seng og ja - jeg synes han er alt for lille til at I går fra ham i flere minutter, han har ingen idé om hvor I går hen og at I stadig er der, han føler sig forladt og alene, når han ikke kan se jer :)

Jeg synes I skal forsøge at gøre to ting - enten sidde med ham som nu, give ham flasken i jeres favn, lulle ham til ro og give ham den nærhed og fysisk kontakt han har brug for der og så først flytte ham fra favn og ned i egen seng, når han tydeligt er ved at falde i søvn - lige der hvor øjnene kører rundt i hovedet, men hvor han stadig lige registrerer at han bliver lagt i sin ...


Annonce

... seng.

Eller I kan gøre ham klar til at sove, lægge ham i sengen, sørge for at elevere hans hovedgærde lidt ved evt. at lægge en lille pude eller tæppe ind under madrassen og så give ham flasken i sengen. På den måde oplever han ikke et skift fra favn til seng, men kan sove videre, der hvor han er lagt fra starten. Lad ham få sin mælk, mærke at I er der, stå med hænderne på ham, så han stadig fornemmer at han ikke er alene. Fjern flasken, så han lige registrerer at den er væk og falder i søvn :)

Hvis han har brug for at blive vugget eller bevæget lidt for at kunne sove, så er det også okay. I barnevognen kan I trille ham lidt frem og tilbage det er helt okay, i sengen kan I overveje at montere Brio Bedrockers og igen vippe sengen lidt, hvis det giver ham ro. Det der er vigtigt her er, at I kun vipper/triller ham når han er ked af det. I skal altså vippe/trille lidt, holde pause, lytte og kun trille igen, hvis han atter græder. Ved hele tiden at holde pause så lærer I ham at falde i søvn uden at han behøver være i bevægelse.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Med hensyn til øgning af skemad, så vil det være rigtig fint at øge ham til 3 måltider dagligt, når han bliver 6 måneder. I den alder skal han også have lidt frugt som mellemmåltider og må også begynde med kød og fisk i sin grøntsagsmos, agurkestænger osv. i hånden at gumle på selv.

Men lige nu er jeres plan for dagen rigtig fint, så fortsæt endelig den gode gænge I er kommet ind i :)

Jeg håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex

Øl og amning

Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce