Brev:
Tilknytning forstyrret?
Hej Helen
Så skriver jeg til dig igen, da jeg har et emne jeg har brug for at få vendt.
Vi har en dejlig dreng som nu snart er otte måneder. Han er en meget glad dreng, der er let at få til at smile, og grine. Han er aktiv, pludrer og er meget temprementsfuld.
Jeg ved godt at man ikke må sammenligne sit barn med andres, men det gør jeg altså alligevel i denne situation. Andre børn jeg kender på samme alder syntes jeg nogen gange at virker mere tilknyttede deres forældre, end jeg oplever det med vores søn. Samtidigt er han heller ikke den der gider sætte på skød osv. nej der skal ske noget.
Han bliver aldrig ked af det når han kommer over til andre eller når han bliver passet af andre, ...
... han er heller ikke den der græder når vi forlader et rum han stadig befinder sig i.
I og for sig er det dejligt, hviklet måske også bare er et tegn på at han er tryg og ved at vi kommer igen, men er bare bange for at vores hårde start har haft konsekvenser.
Vores søn skreg stort set de første fire måneder, han fik "diagnogsen" kiss kid syndrom og er stadig i behandling hos fys og kiroprakter. Det betød at den første tid ikke var den rolige tid som vi havde håbet på og amningen måtte vi også hurtigt stoppe med da han ikke kunne ligge godt ved brystet pga. nakken.
Så nu går jeg og tænker om den første tid har haft store konsekvenser eller om det er meget normalt?
Mange hilsner fra
Frida
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Vaner og børn
Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.
Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.
Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.