Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan får vi vores datter til at sove?


2. september 2010

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Hvordan får vi vores datter til at sove?

Kære Helen

Så blev det også vores tur til at spørge dig til råds.

Vi har en datter på 1 år (bliver hun her d.09.09). Hun er en sød, sjov, glad, dejlig og dygtig pige.

Hun er godt med motorisk og har kunnet gå i knap en måned. Derudover har hun gået i vuggestue i cirka to måneder - og det går rigtig godt (hun græder cirka ti sekunder ved aflevering).

Vores problem er, ligesom hos mange andre, i forhold til hendes søvn.

Vi føler at vi altid går et skridt frem og fire tilbage.

Vi har altid en helt fast rutine. Hun kommer i bad, vi leger stille, hun får godnat-grød og kommer i seng mellem 19.30 og 20.00. Hun er begyndt kun at sove én gang om dagen - og det er i vuggestuen. Vi ved derfor at hun er rigtig godt træt når hun skal i seng.

Når vi kommer ind på hendes værelse med hende, fortæller vi hende, hvad der skal ske. Det er noget i retningen af "Sikke en spændende dag du har haft, du har hygget dig i vuggestuen og nu skal du til at sove, så synger mor en sang for dig".

Hun ligger sig altid pænt ned, og vil egentlig gerne sove. Vores problem er imidlertid, at hun vil nusse/nuldre/nappe vores hånd/arm indtil hun sover. Det kan tage alt fra fem minutter til en halv time. Når hun så endelig sover, så tror man lige at man kan få lidt alene-tid - men nej!

Der går som regel ikke megen mere end mellem et kvarter og en halv time før hun er vågen igen. Så går vi ind og putter hende igen. Og igen må vi sidde der mens hun nusser/nuldrer/napper os i hånd/arm. Tror du hun er vågnet fordi hun føler sig "snydt" over at vi er gået og armen er væk? (vi har prøvet siden hun var cirka otte måneder at erstatte armen med klud/bamse, men det virker ikke).

Nå, men sådan går det som regel fra klokken ...


Annonce

... 20.00 til 22.00/23.00 tiden. Ved den tid går vi som regel selv i seng. Her er det så at hun vågner igen. Og denne gang kan vi ikke få hende til at falde i søvn igen. Hun pyldrer og rejser sig op indtil vi til sidst ender med at tage hende med ind i vores seng (vi er jo også selv trætte og orker ikke at sidde endnu en halv time). Og hvis vi tager hende med i seng, lægger hun sig til at sove med det samme - med få undtagelser. Og så sover hun som regel hele natten.

Vores spørgsmål er mange, men nu prøver jeg lige at samle dem til noget der er overskueligt at svare på.

Bør vi putte hende på en anden måde? Og hvis ja, hvordan? Vi har før prøvet at gå fra hende i et kort øjeblik (cirka et/to min.) Hun bliver MEGET ked af det, og til sidst er hun slet ikke til at trøste med mindre vi bliver inde hos hende. Og vi er meget bløde, og ikke ret vilde med at lade hende græde. Og vi synes heller ikke det kan være meningen at hun skal græde - hvis det nu er fordi hun er utryg.

Men vi vil jo super gerne have vores aftener tilbage + vores seng uden hende. Så hvordan søren får vi hende til at sove igennem? og hvordan får vi hende til at sove om aftenen - altså, så vi ikke skal ind til hende hele tiden? Eller er det os der bare skal være tålmodige og satse på at det kommer af sig selv?

(Hun har prøvet at sove igennem cirka fem gange + sovet til 02.00 tiden cirka ti gange. Men det er som om, at det har været mere held end rytme. Så som jeg skrev helt i starten, så har vi ofte haft følelsen af, at vi går et skridt frem og fire tilbage. For hver gang hun har sovet godt, når vi at tænke YES, for så at få nogle rigtige øv-dage de efterfølgende dage).

Vi håber du kan hjælpe.

Venlig hilsen
mor og far til en skøn pige

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce