Brev:
Skrigeture og hidsigt temperament
Kære Helen
Jeg skriver til dig fordi vores datter ofte er meget pylret og får nogle ret heftige skrigeture. Hun er 7 måneder, vejer 9 kg, og er knap 80 cm lang. Hun blev ammet fuldt til hun var fire en halv måned, hvor vi startede med mos. Hun får i øjeblikket 3 skemåltider om dagen, og bliver derudover ammet 4-5 gange i døgnet.
Fødslen var ret hård, med navlestrengen rundt om halsen, og endte med, at hun blev taget med sugekop, da hun vendte på tværs. Da hun var 3 uger fik hun RS-virus, som hun kom sig over efter et par uger. Cirka deromkring fik hun kolik, som varede ved indtil hun var 3 måneder. Vi gik til kiropraktor med hende og det hjalp på de voldsomme skrigeture.
Hun er en glad og tilfreds pige, der pludrer lystigt, men hendes temperament er temmelig voldsomt. Hendes humør svinger rigtig meget, og hun kan pludselig gå fra at pludre, smile og grine til at græde helt utrøsteligt. I øjeblikket har hun en daglig skrigetur der varer omkring en halv time. Der er intet vi kan gøre for at trøste hende. Vi har forsøgt at synge for hende, nusse hende, vugge hende, osv. men uden held. Jeg sidder med hende på skødet, mens hun raser af og til sidst falder til ro. Hun falder som regel ikke i søvn bagefter, men hendes humør ændrer sig til at blive godt igen.
Jeg har forsøgt at stoppe med natamningen. I starten gik det som sådan fint nok. Min mand stod op og gav hende en tår vand og lidt trøst, hvorefter det lykkedes at få hende til at falde i søvn igen. Dog vågnede hun resten af natten mellem 5-10 gange for at få sutten. Vi har været på ferie og har sovet forskellige steder, og derfor har projekt ”stop natamning” været sat på standby, og jeg har derfor ...
... ammet én gang om natten.
Nu er vores datter så begyndt at vågne omkring kl. 2 med heftig gråd, som næsten er umulig at trøste. I nat lykkedes det os først at få hende til at falde i søvn igen kl. 4. Selv om vi nu igen har startet projektet ”stop natamning”, måtte jeg alligevel amme hende for at få hende til at falde til ro. Det virkede dog kun kortvarigt. Hver gang vi forsøgte at få hende ned i sin seng, græd hun helt utrøsteligt, som om hun var bange for at være alene.
I hverdagen kører alt efter hendes præmisser, men i weekenderne er vi ofte på farten eller har besøg. Vi har tænkt på om det måske er en reaktion fra hendes side på at der ofte sker meget omkring hende. Hun nyder dog at få opmærksomhed, og er ikke bange for at sidde på armen hos andre.
Hun har endnu ingen fast rytme. Hendes søvnmønster er meget forskelligt. Nogle dage sover hun et par timer om formiddagen og igen om eftermiddagen, og andre dage sover hun en halv time ad gangen gennem hele dagen, hvilket nogle gange kan blive til fire lure på en dag. Hendes spisetider er dog mere eller mindre faste:
Tidlig morgen: Ammes
Ca. Kl. 8.30: Havregrød med frugtmos og vand af kop
Ca. Kl. 12.30: Grød med frugtmos og vand af kop
Ca. Kl. 15: Ammes
Ca. Kl. 17.30: Grøntsagsmos og vand af kop
Kl. 19: Ammes og lægges i seng
Kl. 23: Ammes og sover videre
Kan det være hendes dagsplan der ikke fungerer?
Vi er nervøse for, at der er noget galt med hende. Det virker ikke som om hun har ondt når hun skriger, det virker bare som hysteri.
Er det helt normalt at nogle babyer er som vores datter, eller bør vi være bekymrede og evt. gå til lægen?
Mange hilsner fra
de frustrerede og trætte forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.