Annonce

Annonce

Svar: Næseblod


5. august 2010

Kategori:
Alder:
3 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære L

Tak for dit brev - og ja det er bestemt hyggeligt at skrive sammen :) Meget dejligt, hvis jeg kan være årsagen til at man får flere børn ... det har jeg ikke fået at vide før :) Tak!

Mon ikke din datter har arvet tendens til næseblod fra dig, du har jo selv haft problemet som barn ...

Det er meget almindeligt at børn kan få næseblod og at det især kommer om natten. Det kan se meget voldsomt ud, men ofte er det ufarligt og det er ikke ret store mængder blod der mistes, selvom det kan se sådan ud.

I næsen ligger blodkarrene lige under slimhinden og der skal ikke ret meget til, før de bløder. Det kan være fordi barnet slår sin næse eller piller lidt i næsen, at blodkarrene springer op og barnet derved får næseblod. Det er også sådan at hvis barnet først har haft blodnæse en enkelt gang, så skal der ikke ret meget til, før de kan springe op og bløde igen.

Førhen i tiden sagde man at barnet skulle lægge sig ned, med hovedet bagover, når det havde næseblod. ...


Annonce

... Det siger man ikke mere.

Derimod anbefales det at barnet ligger med hovedet højt eleveret, gerne sidder op og så kan man komme en vattampon eller f.eks. lidt sammenrullet toiletpapir ind i det næsebor, som det bløder fra. Samtidig klemmes næsefløjene (den forreste del af næsen) sammen i 5-10 minutter (det er rigtig lang tid!).

Vent gerne ½ times tid med at fjerne vat eller papir fra næsen og gør det forsigtigt, ellers risikerer I at det springer op igen.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Det hjælper derudover ofte også at komme en kold klud på næsen, hvis hun vil have det og at drikke noget koldt. Kulden får blodkarrene til at trække sig lidt sammen. Er der løbet lidt blod tilbage i svælget, vil det også være rart at få lidt koldt vand at drikke :)

Hvis det fortsætter, så det er noget hun har forholdsvis tit, så synes jeg du skal få hende set af en øre-næse-halslæge og få lavet en vurdering af, hvorvidt det vil være relevant at hun får blodkarrene i næsen ætset.

Fortsat held og lykke med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:

1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.

2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...

Læs mere i Babylex

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce