Brev:
Problemer med middagsluren
Kære Helen,
Så har vi igen et lille spørgsmål vedr. Christian. Han har fået problemer med at sove til middag i sin barnevogn.
Det går fint med at putte ham og han virker glad for at komme ud og sove. Der går altid lige lidt tid med at falde i søvn, hvor han ligger og snakker lidt og leger med sin bamse. Normalt plejer han ca. at sove halvanden time – nogle gange lidt mere andre gange lidt mindre.
Men i ferien oplevede vi at han vågnede efter ca. 30 – 45 min. og græd voldsomt. Han var nærmest utrøstelig og der var ikke mulighed for at få ham til at sove igen, selvom han tydeligvis stadig var træt. Vi tænkte, at det kunne hænge sammen med at han sov lidt mere om natten, nu hvor det var ferie og han fik lov at sove til han selv vågnede om morgenen.
Men i mandags startede han op i dagpleje igen og hver dag har hun oplevet nøjagtigt det samme. De første par dage lykkes det hende at få ham til at sove igen, men ikke i går, var der ikke noget at gøre.
Han sover fint om natten. Bliver puttet ca. 19:30 og bruger lidt tid på at falde i søvn (15 – 20 min.). Vi vækker ham ca. 6:15 – 6:30 til hverdag og i weekenden sover han ...
... til mellem kl. 7 og 8.
Han har været en del forkølet i foråret og inden sommerferien fik vi ham tjekket ved en ørelæge, der sagde at han havde lidt børnepolypper og lidt ’forkølede’ ører, men det var ikke noget hun ville gøre noget ved umiddelbart, dog vil hun gerne se ham igen her i slutningen af august.
Han har indtil nu sovet i Voksipose (sommerdyne) i barnevognen, men Voksiposen har vi netop skiftet ud med en almindelig babydyne, for at se om det gør en forskel. I barnevognen er han selvfølgelig også spændt fast med en sele.
Samtidig med at han fik problemer med at vågne og græde fandt han også ud af, at han kunne sætte sig op i barnevognen og vi tænker på om det er motorikken der kan have betydning. Han bevæger sig rigtig meget i sin tremmeseng om natten og får udnyttet hele sengen :o) og den frihed har han jo ikke i barnevognen.
Christian er ca. 85 cm lang og barnevognen har et liggemål på 97 cm, så han virker ikke for stor til den endnu.
Har du nogen idé om hvad årsagen til hans gråd kan være og hvad vi kan gøre for at hjælpe ham bedst muligt?
Glæder mig til at høre fra dig.
De bedste hilsner
Anja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.