Brev:
Bider og prøver grænser af
Hej Helen
Har et par sammenhængende spørgsmål angående min dejlige søn på 25 mdr. Han udvikler sig, som han skal og har især stort fokus på den sproglige udvikling, hvor han altid har været godt med. Taler i sætninger, kender farver, tæller og synger og er god til at udtrykke sine behov.
Ind imellem er det dog som om, hans sprog alligevel ikke slår til. Det er i hvert fald, hvad jeg tror. Han er nemlig pt. inde i en fase, hvor han finder på at bide og rive i hår. Det har nu stået på i ca. et par mdr. og er desværre kun eskaleret i løbet af vores ferie, så det nu sker flere gange dagligt.
Tidligere var det mest overfor andre børn, bl.a. i vuggestuen - hvilket naturligvis heller ikke på nogen måde er godt - men nu er det også både hans far, mor og endog farmor, som har "måttet lægge hud til" de små hugtænder.
Nogle gange sker det, hvis han føler sig presset. Hvis f.eks. han skændes med et andet barn om et stykke legetøj, hvis han bliver slået af et andet barn, eller hvis vi siger nej til ham. De situationer kan jeg ligesom bedre forstå, selvom det naturligvis ikke er en god måde at reagere på, og vi forsøger at sætte ord på hans følelser og lære ham andre og bedre måder at reagere på.
Andre gange kommer det bare ud af den blå luft. Tit hvis ...
... han lige har hygget sig med enten et andet barn eller med os.
Når han bider rigtigt hårdt eller får godt fat i en tot hår, gør det selvfølgelig ondt, og vi bliver vrede og skælder ud, men ofte griner han bare ad det. Vi forsøger selvfølgelig efterfølgende at forklare ham, at det er forkert at bide, rive i hår eller slå. At det gør ondt på den anden, som bliver vred og ked af det. Det er bare som om, han ikke rigtigt forstår det.
Jeg synes heller ikke, vi fokuserer unødigt på det negative, for der er jo heldigvis også en masse positivt at sige, og for os er han jo verdens dejligste dreng. Det andet fylder desværre bare lidt meget efterhånden.
Det skal lige siges, at han på alle måder er i den grænsesøgende alder og forsøger at få lov til at bestemme, hvor han kan. Han er virkeligt stædig og finder på alle mulige slags undskyldninger for f.eks. at komme op af sin seng igen efter putning. Han er jo snu nok, og vi har vores kampe.
Det korte af det lange er, at vi efterhånden er lidt forvirrede i forhold til, hvad der er den rigtige måde at gribe det an på. Hvordan får vi ham til at holde op med at være så udadreagerende? og hvorfor gør han det? Er det noget, vi gør eller?
Håber du kan hjælpe og glæder mig til dit svar!
Kærlig hilsen
vildbassens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.