Annonce

Annonce

Brev:

Bliver frygteligt ked af et nej


28. juli 2010

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Bliver frygteligt ked af et nej

Kære Helen,

Vores datter er nu 10,5 måned og det går rigtig god med at få hende til at spise. Hun er god til at spise selv men får - selvfølgelig - også assistance til grød og mos. Hun er generelt ikke kræsen og spiser mange forskellige ting: Grøntsager, fisk, kød, frugtmos og har også som regel en rigtig god appetit - navnlig om aftenen.

MME er hun ikke længe interesseret i - lige bortset fra den ene flaske hun får tidligt om morgenen med ca. 180 ml - 210 ml. Vi prøver at snyde lidt ekstra mælk i hende i løbet af dagen men sjældent med stor succes.

Det jeg nu vil spørge dig om er en situation der er opstået i forbindelse med spisesituationerne, hvor vi nu fornemmer hun er stor nok til at forstå så meget, at vi siger nej, når hun bevidst kaster mad på gulvet (altså ikke når hun taber noget). Det er klart der stadig ryger en del ved siden af :-) Vi siger bestemt "nej" men uden at være vrede eller skælde ud. ...


Annonce

... Det samme nej bruger vi hvis hun piller ved noget hun ikke må, f.eks. ledninger/stikkontakter. Så siger vi nej, og det er ofte ikke nødvendigt at flytte hende, for hun forstår godt, at det må hun ikke.

Det jeg nu vil spørge dig om er de her "nej"'er - er det for tidligt?! Der sker nemlig typisk det, at hun godt forstår, det er noget, hun ikke må, men så vender hun mundvigerne frygtelig meget ned ad og bliver meget ked af det (ikke gal!). Jeg tænker, om hun måske blive lidt bange for os, fordi vi sender et ansigtsudtryk (som er bestemt men altså ikke vredt!), som gør hende lidt usikker på os eller?! Så må vi godt sige "nej" til uønsket opførsel..... selv om hun ikke rigtig er modtagelig for opdragelse som sådan endnu? Ellers synes jeg vi er meget opmærksomme på ikke at være stopklods for hendes nysgerrighed og hun får lov til at udforske mangt og meget.

Ser frem til at høre din mening om dette.
God sommer,
Lone

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce