Svar: Vil ikke spise grøntsager - 2 år, 6 mdr.
Kære Lars og Natalie
Det kan være en fordel at bage grøntsager ind i brød. I kan f.eks. lave gulerodsboller eller spinatboller, bage kartoffelbrød og lignende og på den måde få lidt ekstra variation ind ...
I kan også lade hende "drikke sine grøntsager" ved at lave grøntsags- og frugtsmooties. Det kan mange børn faktisk rigtig godt lide og det kan være en god måde at få lidt variation ind.
Du kan blande grøntsager og frugt på kryds og tværs, det er næsten kun fantasien der sætter grænser - men f.eks. gulerødder, agurk, æble, ananas og måske lidt citron kan være godt. Også en lille smule rødbede, broccoli og andet kan blandes i en smoothie ...
Det kræver en god saftpresser at lave det, men måske var det noget for jer alle sammen og værd at forsøge.
Det der er med smoothies og børn er, at smoothies ofte drikkes over længere tid og ...
... syren i frugterne sammen med frugtsukkeret kan give tandskader. Det er derfor vigtigt at hun ikke går og nipper til det, men får det som et mellemmåltid f.eks. om eftermiddagen. Man kan med fordel komme lidt A38 i eller spise det ved siden af, da det neutraliserer syren lidt.
Og så er det som I skriver, en rigtig god idé at blande grøntsager i kødfars, kødsovs og hvor I nu kan komme til at tilsætte det.
Det kan også være en god idé at skære grøntsagerne ud i flotte forme og figurer, så de bliver mere spændende eller servere dem sammen med lidt frugt og bær. I kan lave et træspyd hvor der er et stykke rød peberfrugt, en ærtebælg, en jordbær, en vindrue og et stykke æble på og på den måde igen få lidt variation i hende :)
Og ellers må hun suppleres med en multivitamin tablet dagligt.
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.