Svar: Overgang til eget værelse
Kære Signe
Dejligt at høre at ammestoppet gik uden problemer :)
Jeg ser ikke nogen problemer i at I forsøger at flytte hende på eget værelse med det samme I flytter tilbage. Hun kan i princippet sagtens sove på eget værelse med den alder hun har også selvom det hele vil være lidt nyt for hende.
Hun bliver mere og mere bevidst og hvis I først skaber en rutine om at hun skal sove hos jer, så bliver det naturligt sværere at flytte hende senere hen. Så mit forslag er at I gør det af en omgang, altså flytning og lære at sove på eget værelse på samme tid.
I skal naturligvis medtænke at hun stadig er så lille at hun ikke forstår hvor I er, når hun ikke kan se jer. Hun kan ikke forholde sig til at I er i stuen eller i soveværelset og hun er på værelset. Den bevidsthed begynder først at komme omkring 16 måneders alderen. Når I er ude af syne, så føler hun sig naturligt alene og forladt. Det betyder ikke at I ikke kan putte hende på eget værelse nu, det kan I sagtens, men I skal naturligvis være der for hende, betrygge og berolige, som hun nu har behov for. Hun skal puttes med godnathistorie, godnatsang, have en puttebamse eller lignende hos sig, som kan gøre hende mere tryg. Og så skal I vurdere, hvorvidt hun har brug for at I sidder hos hende til hun sover eller ...
... om det er bedre at gå frem og tilbage.
Put hende så hun ligger godt, evt. med en sutteklud, puttebamse, lidt kærtegn, godnatsang osv. og prøv så at gå. Vend hele tiden tilbage, aldrig mere end 3 minutter imellem. Hvis hun rejser sig op, så lægger I hende ned igen, putter igen, kærtegner hende, fortæller hende blidt at nu skal hun sove, går igen. At gå frem og tilbage er netop for at lære hende, at I er der stadigvæk og at I ikke er forsvundet fra hende.
Vurder efter hvordan hun reagerer. Hvis hun har det fint med at ligge i sengen, ligger og snakker lidt, hygger sig, så er det fint at gå til og fra. Hvis hun gerne vil lege, underholde, hopper rundt og pjatter, så er det også fint at gå til og fra, men hvis hun tydeligt bliver ked af det og slet ikke kan klare at I går, så må I sidde hos hende, berolige og betrygge, så hun falder trygt og roligt i søvn og vender sig til at nu sover hun der og det er okay.
Viser det sig så at det slet ikke dur at flytte til eget værelse samtidig med flytningen tilbage, så må I naturligvis tage hende ind til jer - men at forsøge at gøre det samtidig, vil som udgangspunkt være rigtig fint - også fordi hun jo kun bliver mere og mere bevidst jo ældre hun bliver :)
Rigtig meget held og lykke med det hele :)
Fortsat god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre