Svar: Eftermiddagssøvn i tremmesengen
Kære Karina
De fleste børn er 12-18 måneder inden de kan nøjes med kun en lur dagligt - det sker dog at børn helt ned i 10 måneders alderen trives bedst med en lur og det lyder til at være tilfældet hos jer. Det er helt fint, så længe Mathias har det godt, udvikler sig, virker glad og til at sove det han har brug for.
Du skal måske forberede dig på at han, når han starter i dagpleje, måske får brug for to lure igen - det er ikke sikkert, men det kan godt ske, at alle de nye indtryk, alt det han pludselig skal forholde sig til, gør ham ekstra træt og at derfor ændrer rytme, så er du forberedt :)
Du kan sagtens lære ham at sove middagslur i tremmesengen. Han sover jo også i sin seng om natten og du kan I princippet bruge samme putteritual. Når du putter ham i barnevognen, har du ganske givet også en putteklud, en måde du hjælper ham til ro på og det samme skal du overføre til hans tremmeseng.
Hvis han er vant til at blive vugget ...
... lidt, så kan du overveje at købe brio bedrockers, for at kunne bevæge sengen lidt, men som udgangpunkt burde han kunne lære at sove uden, fordi han jo også gør det om aftenen og natten :)
Det vil være relevant at han får 2 flasker dagligt i 10-12 måneders alderen og de to flasker kan faktisk godt ligge inden middagslur og om aftenen. Det at få en flaske i sengen kan hjælpe ham til at overgive sig til søvnen.
Hvis han trives bedre med at få de to flasker aften og sen aften eller en gang i løbet af natten, så kan du inden middagsluren give ham en kop mælk og en banan, fordi det giver ro i maven og fremmer søvnen.
Sørg for at der er frisk luft i værelset, træk gardinerne for, køb evt. et mørklægningsgardin, de fås billigt i Ikea eller i Jysk, så du kan lave rummet mørkt og køligt, når han skal puttes om dagen - selvom solen står højt udenfor :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke med ham :)
Rigtig god sommer! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.