Brev:
Fortvivlet over manglende ammestop
Kære Helen
Ja, så er jeg tilbage og desværre kredser jeg stadig om det samme problem, nemlig ammestop.
August er nu 1 år og er lige startet i vuggestue. Vi har længe været trappet helt ud af amningen om dagen men August bliver ammet inden han kommer i seng om aftnen og så bliver han ammet igen i løbet af natten 1-2 gange hvis/når han vågner hvilket han gør mindst 1 gang.
Lige nu synes jeg bare det virker helt uoverskueligt nogensinde at skulle kunne stoppe amningen fordi jeg oplever at August er SÅ afhængig af den for at falde i søvn og for at sove videre. Det er i den grad blevet selve nøglen til søvn og vi har forsøgt at putte på andre måder men det kan ikke lade sig gøre og August bliver meget meget ulykkelig når det er far der tager over og han ikke får mælken.
Jeg har meget svært ved at rumme gråden og stå fast i mere end en time. Jeg har det sådan at når han har været ulykkkelig og ...
... vågen mere end en time midt om natten så tyer jeg til amning igen. Jeg prøver at tage ham fra brystet hurtigt igen men det bliver han også sur og ulykkelig over. Jeg kan ikke finde ud af hvad der er rimeligt og hvad der er realistisk ... hvor længe vil/kan han blive ved at græde når han ikke får mælken og hvordan f... får vi ham til at sove på anden vis. Han bruger ikke sut eller sutteklud.
Jeg er også meget i tvivl om det er bedst at jeg simpelthen flytter ud til en veninde og sover et par nætter og lader min kæreste tage skraldet herhjemme. Det kan jeg dog fornemme han er lidt utryg ved da det jo er temmeligt voldsomt.
Sidst skal jeg lige sige at August spiser rigtig godt i løbet af dagen. Han har meget appetit, spiser meget varieret og får mad hver 2.-3 time inklusive god nat grød, så jeg mener bestemt jeg kan udelukke han er sulten.
Hvad tænker du vi/ jeg skal gøre ?
Kærlig hilsen
Jane
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.