Brev:
Problemer med at falde i søvn - 21 mdr.
Hej Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig fordi vores søn ikke vil ligge sig til at sove om aftenen.
De ting du foreslog har ikke hjulpet, og jeg tænkte at jeg nok bare skulle acceptere at min søn er en aftenravn.
Men nu er det begyndt at påvirke min mand og jeg så meget at vi skændes om hvordan vi bedst håndterer det, og vi er ved at være desperate efter at få lidt ro til os selv om aftenen.
Ud over at snakke en time inden han falder til ro er han begyndt at kravle ud af hans tremmeseng, jeg har prøvet i et par aftener at gå ind tage ham op og ligge ham tilbage i sengen og sige du skal blive i den seng og sove nu. Men han griner bare af mig og to sekunder senere er han ude af sengen igen.
Min mand mener at da intet virker skal vi begynde at hæve stemmen og skælde ud, jeg mener ikke det er vejen frem men da intet andet virker har jeg ikke et bedre forslag.
Men som det foregår nu ligger han for åben dør hvor han kan se og høre os. Vi lader ham stå op i hans seng indtil han falder omkuld ...
... halvanden time senere. Nogen gange mister vi tålmodigheden og går ind til ham og siger med sur stemme at nu skal han sove for vi gider ikke mere. Men det får vi som regel ikke noget ud af.
Han er blevet passet af hans elskede mormor i nogen dage, og der lagde han sig ned og sov i løbet af et kvarter uden problemer.
Vi er også begyndt at indføre at vi ligger i vores seng i et kvarter og kigger i bog sammen inden vi putter ham i hans egen seng, for at han kan få den tætte kontakt inden han skal sove, men han falder ikke mere til ro af den grund.
Han virker på ingen måde træt kl 20 når vi putter ham, så vi er begyndt at overveje om vi skal fjerne hans middagslur.
Han er 21 måneder.
Sover fra kl 21 -21.30 til 6.45
og middagslur fra kl 12 til 14.
Vi har desperat brug for en rettesnor på hvordan vi skal håndtere situationen som nu har varet siden marts måned. Han er stadig en yderst velfungerende og udadvendt dreng og vi får mange positive tilbagemeldinger fra hans dagplejemor.
Med venlig hilsen
Imander
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.