Svar: Suttestop og kravler op ad tremmesengen
Hej med jer
Jeres dreng skal i første omgang lære at undvære sin sut i løbet af dagen. Sutten skal have en fast plads, hvor den ligger og venter til han skal sove og der er brug for den.
Når han er parat til kun at få sutten der, så kan I stille og roligt tale med ham om at få noget andet beroligende i stedet.
Man kan gøre flere ting:
På et tidspunkt bliver sutten for gammel og mørnet og der skal købes nye - og det bliver der så ikke ... I tager ham med i processen med at sutten er gammel og ikke dur mere og derfor skal smides ud. Om aftenen husker I ham på at sutten var i stykker og nu er væk og tilbyder så et alternativ i stedet.
I kan også aflevere sutten til nogen. Det kan være en i familien som har rollen som den der samler sutter, de kan også hænges på et suttetræ, som findes flere steder - nogle gange hos tandlægen, nogle gange på biblioteket, i skoven, ved kirken eller i en butik. Jeg ved at f.eks. KREA har suttetræ i deres butikker og at man får et diplom, hvis man kommer og afleverer sin sut der.
Til jul sender mange børn deres sutter til julemanden og modtager så et takkebrev ... Hvis I sender hans sutter med et brev til Julemandens Postkontor, Rensdyrvej 1, Postboks 2412, 1566 København V. så får I svar tilbage - måske er det først omkring juletid at I endelig bliver klar ..
Det er altid svært at vide, hvor meget man skal presse på, for nogle gange er det kun et lille pres der skal til, så acceptere barnet at slippe sutten, andre gange giver et lille pres dramaskrig og det hele trækker længere ud.
Det hjælper tit at tale om tingene i 3. person - f.eks. læse en bog om at skulle væk med ...
... sin sut. Det er lettere at tale om pigen eller drengen i bogen end det er at tale om sig selv og ved at læse om problemstillingen, kan man godt være heldig at få sporet barnet ind på at det nu er tid til at slutte. Det er i hvert fald et forsøg værd :)
Af børnebøger findes der mange muligheder:
"Gi´mig så min sut!" af Tony Ross, om den lille Prinsesse (kendt fra TV) som ikke vil af med sin sut.
"Farvel sut" af Ulrik T. Skafte, om Tobias der altid har haft en sut, men nu er han 3½ år og sutterne skal hænges på suttetræet til julemanden og det er ikke let.
"Jeg vil have min sut" af Kathleen Amant, om Anna der ikke må få sut, far og mor siger at hun kun må få sutten når hun skal sove - men så kan man jo hugge lillebrors ...
Eller "Lykkesutten" af Uri Orlev, om Jonathan er elsker sin sut også selvom mor og far siger han er for stor. En dag kommer onkel på besøg og han har en sut i en kæde om halsen - en lykkesut.
Og mange mange flere, - en tur på biblioteket og I er hjulpet godt på vej:o)
Med hensyn til seng, så synes jeg at jeres dreng skal have en åben seng nu. Det er alt for farligt at han kravler over sine tremmer, både når han skal i og ud af sengen, han kan komme slemt til skade.
I stedet kan han få en juniorseng, det vil sige en mellemstørrelse seng som han kan bruge til han er ca 6 år gammel, hvor han normalt vil skifte til en voksenseng. En juniorseng kan godt fås med sengehest, så han ikke kan trille ud af sengen og stadig ligge sikkert og også selv kan kravle ind og ud efter behov. I kan måske finde en brugt, så er de til at betale :)
Rigtig meget held og lykke med alle jeres projekter :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Brystpumpe
En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.
Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.
Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.