Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke sin far


21. maj 2010

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Hej med dig

Jeres søn reagerer ikke med afvisning overfor far, fordi far gør noget forkert eller fordi han ikke kan lide sin far - han reagerer som han gør, med ekstra stort behov for mor, fordi han er blevet storebror og har rigtig svært ved at dele mor med en anden. Når han klynger sig særligt til dig, så er det for at blive bekræftet i at du stadig er der for ham og det har i princippet ikke noget med far at gøre - det er noget som sker mellem dig og din dreng.

Derfor protesterer han også højlydt, når han bliver fjernet fra ammesituationen af far og det er far det går ud over, netop fordi det er far der fjerner ham ... men det er ikke fordi der er noget galt med far, det er fordi jeres dreng bliver frustreret over at skulle dele mor, at han ikke kan få dig for sig selv. Derfor virker det også, når du kommer ind på værelset og tager over - så kan han falde dig om halsen og få følelsen af at du stadig er der for ham og det er lige præcis det han søger.

I skal hos jer finde balancen imellem at du er der, viser ham at du stadig har plads i dit hjerte til ham osv. men samtidig skal far og søn også gøre ting sammen, som kun de to kan og gør - netop fordi mor er optaget af lillesøster. Far og søn skal have fokus på "far og søn" ting, på en verden som kun de to kan have sammen, som du og lillesøster ikke er en del af.

Det er også super vigtigt at du bakker op omkring far og direkte verbalt siger "det gør far, det er han super god til" eller lignende, så jeres dreng hører at du faktisk mener at far sagtens kan overtage nogle af de ting, du normalt ellers har ...


Annonce

... gjort.

Og så skal far også passe på ikke at trække sig, men i stedet komme ind i kampen ... faktisk et meget godt billede. Han kan vælge at sætte sig på udskiftningsbænken og vente på at han måske bliver kaldt ind i kampen, eller han kan vælge at være aktiv på banen og vise jeres dreng at det er hundrede gange bedre, når det er far end når det er mor. Han skal gøre det interessant at være sammen med far, det skal være sjovt, spændende, udfordrende og det skal være 'drenget'.

Når jeres søn så har brug for trøst, brug for at blive puttet, holdt om osv. så er det sandsynligvis mor der må på banen og naturligvis skal give ham det han også har behov for der.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

I skal naturligvis overveje hvad kampe I skal tage og hvornår far skal klare det alene og hvornår det er fint at du tager over. Nogle gange må du træde til, netop fordi det ikke handler om selve situationen men om at han har brug for at mærke at du er der for ham stadigvæk. Andre gange skal du ikke blande dig og det er helt fint, at far sætter sig på gulvet eller på sengen i værelset og taler lidt med jeres dreng, er til stede, er rolig, giver plads og viser at han sagtens kan rumme den frustration og de følelser jeres dreng har.

At kunne rumme betyder at kunne holde ud at han har det som han har det og at man ikke tager det personligt. Men at det er helt okay at han bliver ked af det, frustreret, vred, bange eller hvad det nu er. Og så være til rådighed pg være parat til at hjælpe, trøste, kramme og bagefter lege, når der så atter er ro på :)

Håber I hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

Forberede barn på flytning

Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje del 2

Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje - 15 mdr.

Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce