Brev:
Morgenmad og frugt
Hej Helen
Alma er nu snart 23 måneder og har stor appetit på livet.
Hun er en aktiv pige, som sjældent sidder stille, og vi spiser generelt en meget sund kost herhjemme med mange grøntsager, groft osv.
Jeg har i noget tid undret mig over, hvorfor hun er sådan lidt buttet i det. Det har hun altid været, og til en vis grad er hun ikke bygget som en lille spinkel pige. Men jeg undrede mig, fordi vi som sagt spiser sundt, hun får ikke slik osv. og rører sig hele dagen. Samtidig spiser hun næsten ikke noget til frokost og aftensmad, kun engang imellem tager en vis herre lige ved hende, og så ryger det hele ned. Rugbrød gider hun ikke rigtigt, men hun spiser pålægget og det grønne tilbehør :o).
Det gik så op for mig, ...
... at de taler meget om, at Alma spiser meget frugt i vuggestuen, og det første, jeg gør, når hun kommer hjem om eftermiddagen, er at stikke hende et æble eller et andet stykke frugt. Hun elsker frugt og kan bare blive ved og ved. Det går jo nok ikke, og det kan måske være forklaringen på, at hun ikke er så sulten til måltiderne, og så indeholder det jo en del energi.
Samtidig spiser hun så RIGTIGT meget til morgenmad. Hun spiser mere havregryn end min mand og jeg, ca. 2-3 dl med mælk. Hun elsker det og bliver ved med at bede om mere. Skal vi begrænse det? Er det for meget, og går ud over resten af dagens måltider? Vi har aldrig praktiseret godnatgrøden, burde vi måske det?
Har du nogle tanker?
Mange hilsner
Almas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Akupunktur
Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.
Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.
Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...