Brev:
Kun brød eller også mos?
Hej Helen
Så har jeg lige endnu en udfordring som jeg ikke rigtig ved hvad jeg skal stille op med.
Min søn er nu 8½ måned og jeg har igennem de sidste 2 uger givet ham bondebrød til frokost. Men det er han absolut ikke tilfreds med. Han blokerer fuldstændigt overfor det og bliver ekstremt ulykkelig bare han ser det.
Jeg har forsøgt med forskellige slags pålæg som leverpostej, smøreost, makrel, smørbart torskerogn, figenpålæg m.m. Jeg har forsøgt at lægge stykkerne foran ham så han selv kan røre dem, ladet ham selv sidde med gaflen med brød på - men intet hjælper. Nu er selve gaflen også blevet genstand for store frustrationer. Har derfor forsøgt at give ham de små hapsere på en ske og har forsøgt at give ham det mad han er glad for (havregrød, grøntsagtmos) med ...
... gaflen, så han kunne vænne sig til den. Men nej - det duer ikke.
Det skal lige siges at de enkelte gange han har fået lidt brød i munden har han fint tygget det, har ikke spyttet det ud. Så han kan godt "administrere" det og jeg tror egentlig også godt at han kan lide det. For det meste har jeg efter mine mislykkede forsøg givet ham grøntsagsmos (gaffelmost), så han har haft en mulighed for at blive mæt. Og her spiser han godt.
Min egen SP mener ikke at jeg skal tilbyde ham andet end brød - at han skal lære at det er det eneste der bliver serveret. Den tankegang kan jeg sagtens følge, men de gange jeg har praktiseret det kan jeg jo mærke at han er sulten og dermed mere pylret og ked af det.
Har du et forslag til hvordan jeg kan gribe det an?
Venlige hilsner herfra...
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.