Brev:
Står pludseligt tidligt op....
Kære Helen!
Jeg har et spørgsmål ang. søvn. Min søn har faktisk altid været ret god til at "sove længe" men pludselig begyndte han for en måneds tid siden at stå op ved fem tiden hver morgen... Inden da vågnede han typisk mellem 6.15-08.00 og en ekstrem sjælden gang ved fem tiden.
I hverdagene, hvor vi skal ud ad døren kl. 7.20, har jeg indtil for en måned siden som regel måttet vække ham kl. 6.30. Han bliver altid puttet kl. 20 om aftenen og sover med det samme. De sidste ca. 3 måneder har han sovet godt om natten – sover som regel igennem. (Inden da havde han ikke sovet igennem i flere måneder).
Om dagen spiser han og sover godt. (Sover mellem 1½- 3 timer om dagen. Som regel 2 timer). Dvs. han sover nu 10½-12 timer i døgnet. Det er nok sådan cirka en time mindre, end han plejer. Han har nok altid sovet lidt under gennemsnittet men pludselig virker det som om, at hans søvnbehov fra den ene dag til den anden er blevet mindre. Der er mørklægningsgardin på hans værelse, så jeg tror ikke, at det har noget at gøre med, at det er blevet lysere udenfor.
For et par uger siden prøvede vi i en weekend med succes at vække ham efter 1- 1 ½ times middagslur. Derefter begyndte han selv at sove en kort middagslur i ugen efter i vuggestuen og sov så til ca. 6.15 om morgenen de fleste dage (dog tydeligvis urolig søvn fra ca. ...
... kl. fem.). Nu sover han længere middagslur igen og står også op kl fem igen....
Så mit spørgsmål går på: Vil det være hensigtsmæssigt at vække ham fra sin lur efter måske 1 ½ time, selvom man jo tænker, at han må trænge til en god middagslur, når han kun sover 9 timer om natten? I vuggestuen tror de på, at ”søvn avler søvn”. Det vil sige, at en lang middagslur giver en god lang nattesøvn. Det synes jeg bare ikke er min erfaring.
Det skal lige siges, at han nogle gange er træt og pylret hele formiddagen efter at være stået så tidligt op. Nogle dage falder han nærmest omkuld inden 11. Andre dage virker han upåvirket og er ikke blevet puttet tidligere end normalt til middagslur i vuggestuen. (Bliver nomalt puttet 11.30-11.45).
Jeg serverer ikke morgenmad før ca. 6.45 – det accepterer han fint, så han vågner ikke af sult. Når han vågner, lægger jeg mig med ham på en madras og forsøger at få ham til at sove igen. Det virkede engang, men det gør det altså ikke mere.
Klokken fem er han bare vågen og vil lege med sine sovebamser…
Faktisk er han næsten altid fuld af energi om aftenen og kan let få en opblomstring der. Så jeg tror ikke, at han er et A menneske. Han plejer snarere at være et B menneske.
Har også tænkt, om det måske bare er en periode, han skal igennem?
Venlig hilsen
en mor til en morgenfrisk lille dreng
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.