Brev:
Tager bleen af omkring sovetid
Hej Helen
Indtil vider har vi været så heldige, at vores Emil ikke har givet os de store udfordringer, men han er nu begyndt at tage sin ble af omkring sovetider og vi har svært ved at finde ud af, hvordan vi skal forholde os til det.
Normalt plejer han at lægge sig til at sove uden problemer, men i løbet af de sidste uger er han blev tiltagende urolig og vi har nu oplevet et par gange, at han tager sit nattøj, underbukser / knapper body op og tager sin ble af. Vores putterutine er stadig den samme, som gennem lang tid: omkring 19.10 få nattøj på, børste tænder, kigge i bøger i mors og fars seng og så ellers putte i egen seng mens mor og far siger godnat.
Jeg har ikke ...
... indtrykket af, at det overhovedet skyldes, at han endnu er bevidst om tissetrang eller lign., men vi opdager det bare først, når han har tisset, for så kalder han på os pga. overraskelse over, at han faktisk tisser og måske ubehag ved at stå i vådt sengetøj og så står den ellers på tøjvask m.m. når han skulle ligge sødt og sove...
I dag har vi så prøvet, at han tog sin ble af, da han vågede efter sin middagslur (sover indenfor da han er for stor til barnevogn) og igen tissede og derpå kaldte på os.
Vi håber på, at du kan hjælpe os med, hvordan vi skal forholde os til problematikken, om vi skal irettesætte ham, lade som ingenting, anerkende, at han kan tage bleen af selv etc.
Majbritt
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.