Annonce

Annonce

Brev:

Natteamning - 2 mdr.


28. april 2010

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Natteamning - 2 mdr.

Kære Helen

Min søn på 11 uger vil gerne ammes en del om natten. Han ammes ca. hver anden eller tredje time igennem dagen. Han spiser godt og får naturligvis lov til at få så meget han vil, bøvses af, nusses evt. lidt og tilbydes så det andet bryst.

Nogle gange tømmer han et, andre gange begge - og jeg kan ikke umiddelbart se, at det betyder noget for, hvor langt tid der går før næste amning. Han får aldrig bryst som trøst, og er også glad for sin sut, men er nu heller aldrig ked af det. Han er en meget meget nem og glad dreng :-).

Han ammes oftest sidste gang kl. ca. 19 og går "i seng" ved 19.30-20tiden. Han falder i øvrigt aldrig i søvn ved brystet. Ikke fordi jeg holder ham vågen, han gør det bare ikke. Herfra sover han et fint træk til 22.30-23 tiden. Men herfra vil han ofte ammes kl. ca. 1, 3, 4 og 5, hvorefter han vågner helt op kl. 6-7, men ikke er sulten (tror da pokker :-)).

Jeg har prøvet at "trække den". Give ham sutten, vugge ham, nusse etc. hvilket kan udsætte en amning ...


Annonce

... maks. 15 min. men han vågner konstant op og er urolig og søgende - også selvom han på dette tidspunkt sover svøbt og i mine arme - og til sidst skrigende. Han spiser nok lidt mindre om natten, ikke kortere tid, men langsommere, men jeg holder ham igang så længe som muligt - her sover han under og straks efter amning.

Jeg er ikke den friskeste om natten - som du ved, er hans storesøster meget ofte vågen - men jeg vil gerne "arbejde" med noget om natten, hvis det kan hjælpe på sigt. (Det er ikke hende, der vækker ham.) Er der noget jeg kan gøre for at nedsætte natteamningerne lidt eller er han stadig så lille, at han skal have lov selv at regulere dette? Jeg har forsøgt at amme lidt oftere i dagtimerne, fast hver anden time, men jeg synes at det resulterer i sjatspisning, og det har ikke hjulpet på om natten. Jeg kan desværre ikke rigtig lade far tage over endnu, da han ofte sover hos Alma i øjeblikket, da hun er særlig urolig lige pt. (dvs. 10-12 opvågninger pr. nat).

Med venlig hilsen
Signe

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce