Annonce

Annonce

Svar: Svært at holde dagsplanen


28. april 2010

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Katrine

Mine dagsplaner er vejledende og gennemsnitlige og der skal naturligvis være plads til at børn sover, er aktive og spiser på tider der ligger forskudt for det jeg angiver :)

Hvis dine børn starter dagen allerede kl. 6, så er det klart at deres rytme flytter sig og de sover tidligt dagen igennem, og naturligt derfor har svært ved at holde sig vågne om eftermiddagen - så må du give dem en ekstra powernap, det er naturligvis helt okay. Der er jo forskel på om de står op kl. 6 eller kl. 7 - det kan have meget at sige, om det hele flytter sig bare en time :) Fleksibilitet er okay.

Dejligt at flasken inden middagslur virker til at virke godt hos jer og at de nu sover to længere lure dagligt, lyder faktisk rigtig godt.

Du må gerne give dem flaske om morgenen, hvis de trives bedst med det og så slå morgengrød og formiddagsfrugt sammen til et måltid. Altså give dem en grød med frugtmos som topping og frisk frugt i hånden, hvorefter de så kan puttes til deres formiddagslur - det er helt fint :)

Ren frugtmos kan have god effekt på maven og samtidig er det godt at give f.eks. jerntilskud sammen med ren frugt, fordi det fremmer optagelsen. Jeg ved godt at nogen er imod at man giver børn frugt som mellemmåltid, fordi det kan vænne dem til det søde - men modermælk er i sig selv også meget sødt og børn kan af natur godt lide den søde smag. Jeg har ikke indtryk af at frugt som mellemmåltid normalt er et problem - og ...


Annonce

... det betyder ikke at de så ikke vil spise deres grøntsager om aftenen ... :)

Variation af mad bliver lettere nu, hvor de begynder at kunne få mere og mere af jeres mad. Du kan give dem alle slags grøntsager, kød, fisk og sovs. Stort set alt hvad du laver kan du give dem. Du kan give dem ris, hvis du laver en risret, du kan også stille og roligt begynde at give dem lidt pasta - de fleste børn er dog 8 måneder inden de kan tygge dette og da meget pasta er lavet af hvede er glutenindholdet lidt højt, men i små mængder må de gerne få det og du kan hakke det fint, så er det helt okay :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Kartoffelmos med millionbøf, laks fra ovnen, rødspættefilet, fiskefrikadeller, almindelige frikadeller, boller i karry, ris med sur-sød sovs, boller i karry, farsbrød osv. De lidt gammeldagsretter med hakket kød og sovs er ofte godt til børn, det kan de godt lide og har du lavet en kødsovs, hvor kødet har stået og småsimret på panden i tomat, krydret med løg, timian og oregano så må de gerne få lidt af dette.

Du kan gennem rester fra aftensmaden og give det til frokost, du kan også nogle gange købe grøntsagsmos på glas og give dem dette, netop for at få variationen mere ind og få det hele gjort praktisk, når der nu er to og tiden er begrænset :)

Jeg håber ovenstående tanker giver dit lidt ro med videre på vej, fortsat held og lykke med dem begge :) Selvom det er hårdt, så lyder det som om at det går stille og roligt i bedre retning, dejligt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce