Brev:
Sidste måltid om aftenen og nattesøvn
Hej Helen.
Vi holder os nogenlunde til den plan du har lavet til os tidligere. Sofie er nu 10 1/2 måned og er glad og tilfreds, hun stortrives i dagplejen og charmer sig ind hos alle. Det er jo dejligt.
I dagplejen sover hun 1 time om formiddagen og 2 timer om eftermiddagen. Vi står op kl 05.30 om morgenen og hun kommer i seng omkring 19.30 om aftenen.
Vi har lige haft en rigtig god lang periode hvor Sofie har sovet rigtig fint om natten, men nu melder problemerne sig lidt igen. Hun vågner mange gange, er svær at få til at falde i svn igen, nogle gange virker hun meget frisk, andre gange er hun bare pylret.
Sidste gang vi havde sådan en periode skar vi lidt ned på søvnen om dagen og det hjalp på natteroen. men kan vi skære mere ned på hendes søvn nu?
Dagplejemoderen synes ikke hun kan få Sofie til at trives med mindre søvn, nogle gange vågner hun efter kun 1.5 times eftermiddagslur og så er hun pylret (det er kun i dagplejen, hjemme sover hun tit kun 1.5 time)
En anden mulighed jeg vil afprøve er om det måske er fordi hun er sulten at hun vågner så meget. jeg ammer stadig inden hun kommer i seng og så en gang i løbet af natten, det er meget forskelligt hvornår, det kommer an på hvordan hun vågner, jeg prøver altid lige med bare at give sutten først men ...
... vågner hun 3-4 gange kort tid efter hinanden så plejer jeg at amme, næsten uanset hvad klokken er.
Hvis jeg skulle give hende et aftens måltid inden hun skal i seng, hvad vil du så foreslå at det skulle være? Jeg prøvede en aften at give hende fulskornsgrød, der vågnede hun efter 3 timer og virkede forpint i maven. men det var også den dag vi havde været til svømning om aftenen så det kan også være hun måske har drukket for meget klorvand :-)
Hvis hun får et aftensmåltid lige inden sengetid, skal det så erstatte amningen eller skal jeg fortsat amme 2 gange? Når jeg ikke er hjemme om aftenen så bliver hun ikke ammet til nat og det ser ikke ud som om det har nogen indflydelse på søvnen.
Sundhedsplejersken foreslår at jeg giver en en flaske med vælling til natten, men er det ikke dumt når hun nu aldrig har fået flaske? Så skal den jo vænnes frs igen om et par måneder? jeg ved det ikke, men jeg tænker at det er gå lidt tilbage i udvikling i stedet for frem?
Jeg ved du har nogle gode råd, så jeg venter bare på dem :-)
Til sidst vil jeg lige spørge om jeg stadig vil have glæde af din nye bog om søvn når Sofie er 10 måneder? Jeg vil meget gerne købe den men hvis den måske kun gælder for børn op til 1 år så er det måske lidt spild ;-)
Mange hilsener og godt forår
Linda
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.