Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke spise - 8 mdr.


14. april 2010

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære fortvivlede mor

Det er dejligt at I har haft nogle gode uger hos familien og at jeres datter nød selskabet så meget, at hun fik appetit - men det er naturligvis lidt ærgerligt at lysten til mad ikke er fulgt med jer til Sverige ...

Det kan naturligvis handle om det at I er flyttet og at hun skal forholde sig til alt det nye som sker omkring jer og hende. Det ville være mærkeligt, hvis hun slet ikke reagerede på dette, så et eller andet sted må I se det som et sundhedstegn at hun reagerer på at hverdagen har ændret sig :)

Det kan også sagtens handle om hendes alder og den udvikling hun lige nu går igennem. Hun er jo i separationsfasen og det kan gøre at hun lige nu søger dig lidt ekstra, er mere tryghedssøgende, har behov for at putte lidt mere, få lidt mere mælk osv. og det er naturligt.

Så kan hun naturligvis også have nedsat appetit i øjeblikket, fordi hun måske får et par tænder eller måske er forkølet, har lidt maveproblemer eller ondt i ørerne - det kan heller ikke udelukkes, de første symptomer på sygdom kan godt være at appetitten og lysten til mad forsvinder.

Jeg kan ud af din plan se at din datter får 3 flasker dagligt og det er meget passende for hendes alder. Men det kunne måske hjælpe på appetitten, hvis flasken om formiddagen blev fjernet og i stedet lagt sen aften. Det kunne give plads til mere mad om dagen.

Samtidig ville jeg så flytte flasken, som hun lige nu får om eftermiddagen ned til at ligge inden middagsluren. På den måde går der ikke så lang tid uden at hun får mælk - mælken bliver fint fordelt over døgnet og det vil samtidig give god plads til et mellemmåltid om eftermiddagen.

Mit forslag til en dagsplan ser derfor således ud:

Morgen 7: Havregrød, vand af ...


Annonce

... kop.

Formiddag 9: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt i hånden, evt. frugtmos, vand af kop.

Formiddagslur - puttes uden flaske

Frokost 11-11.30: Rugbrødshapsere med forskelligt smørbart pålæg, suppleres også med små stykke frikadelle, godt kogte pastaskruer eller lignende og får derudover lidt grøntsagsmos med kød eller fisk - hjemmelavet eller mos fra glas. Vand af kop.

Flaske og puttes til middagslur ca kl. 13-13.30. Hun vil sandsynligvis begynde at kunne sove længere her når hun får mere mad hele dagen og får flasken inden luren. Det vil være godt, hvis hun nu kun sover 2 lure dagligt.

Eftermiddag 16: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt i hånden, evt. lidt frugtmos, en lille portion tykmælk eller lignende med lidt revne æbler, moset banan, vand af kop.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Behøver ikke længere flaske om eftermiddagen, da den nu gives inden middagslur og behøver heller ikke længere powernap, hvis hun med mad og flaske sover længere middagslur :)

Aften 18: Mere og mere familiemad, hun kan få pasta med kødsovs, boller i karry, lasagne, indmaden af en frikadelle, lidt laks, rødspættefilet osv. moset i sine grøntsager. Sovs, så det smager og flyder lidt lettere ned ... Det skal være mos og mad i stykker og også noget hun selv kan sidde med i hånden og gumle på. Vand af kop.

Suppleres evt. med en godnatgrød, hvis hun ikke har spist særlig meget.

Flaske og puttes til natten 19.30 som nu

Sen aften 23-24: Flaske som drikkes mere eller mindre i søvne, hvorefter hun sover til næste morgen tidlig. Giv flasken som det sidste inden du selv går i seng.

En plan som denne vil hjælpe på jeres datters natlige uro og gøre at hun kan sove bedre igen.

Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce