Annonce

Annonce

Brev:

Natamning eller ammestop ?


13. april 2010

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Natamning eller ammestop ?

Kære Helen

Tusind tak for dine tidligere besvarelser, men nu har jeg lige brug for et par gode råd til at komme videre.

Min datter er 15 mdr og har altid været rigtig glad for brystet, og jeg nyder også stadig de rolige stunder med hende. Hun er ekstremt aktiv, går og snakker og leger og er stort set altid glad, så det er rigtig dejligt at se hende trives :-)

Hun har sovet hos mig indtil for en måned siden. Jeg startede "flytningen" med at lade hende blive rigtig sur de 2-10 gange hun vågnede om natten og ville have bryst og hun fandt hurtigt ud af, at det ikke nyttede noget, så meget hurtigt sov hun fra 19.30-20.00 og frem til kl 4 eller 5, det var jo herligt og der fik hun så en tår og sov videre til jeg vækker hende lidt i 7. og så fik hun ellers ikke mere bryst før til aften igen.

Nu er vi så rykket ind på hendes værelse, hvor jeg ligger med hende på en madras og hun får sin godnattår, og så kommer hun op i tremmesengen og falder i søvn mens jeg synger eller bare sidder der og aer hende. Planen er at udskifte godnattåren med en bog eller lignende, men min erfaringer siger mig at jeg skal tage små skridt:-)

Nå men problemet er, at de sidste på uger er hun begyndt at vågne op flere gange og er helt hysterisk og jeg prøvede tre nætter at lave mos/grød til hende, som hun spiste med stor appetit, så hun er virkelig sulten. Men jeg ville jo heller ikke opbygge en natappetit, så jeg har givet hende lidt bryst i stedet. Jeg havde en idé om, at det var okay med bryst kl 4/5 men nu er det igen 1 ...


Annonce

... eller 2 eller 3 eller alle tre. Jeg synes bare ikke hun bliver sur som før, hun virker oprigtig sulten. Jeg synes hun spiser godt om dagen og jeg giver hende en portion grød kl 19.30 nu for at sikre mig hun er mæt. Men det virker ikke rigtig som det virker.

Jeg vil selvfølgelig ikke tilbage til alt det natammeri, jeg følte vi var på rette vej, men nu er det lidt tilbage igen.
Hun har fået flere (5 eller 6) nye store kindtænder i denne måned, måske har det noget at sige ??

Jeg kan se at du skriver til andre, om der er noget på ørerne, men det tror jeg ikke, men jeg har selvfølgelig ikke været ved lægen med det.

Vores dagsplan ser således ud:
7: op og grød
8: i vuggestue
9.30: frugt og lidt knækbrød el lign
11: rugbrød (3-4 halve med pålæg)
11.30-14 sover
14 hentes
14.30: bolle med syltetøj og frugt eller mos
17.30: aftensmad (kartofler, grønt, sovs ikke så meget kød)
19: i bad
19.30: grød med mos
senest 20: i seng

Jeg har det fint med at hun er igang med at trappe amningen ned, for 2-3 mdr så det helt anderledes ud og hun var meget brystglad, nu kan hun godt have nogle dage, hvor hun kommer hjem fra vuggestuen og vil have bryst eller hvis jeg har været til et møde om eftermiddagen eller aften og så kommer tilbage, men det er vel naturligt nok, når hun har været væk fra mig.

Jeg vil gerne vide, om der er noget jeg skal ændre i forhold til at få hende helt i egen seng. Jeg lægger mig jo på madrassen, når hun vågner om natten...

Håber du har et par gode fif

Mange hilsner
Maria

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce