Annonce

Annonce

Svar: Mælk om natten - 16 mdr.


11. april 2010

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Pigens mor

Hvorvidt man skal ændre på ting fra den ene dag til den anden eller gøre ting i etaper, findes der ikke nogen faste regler omkring, det afhænger helt at barnet, familien, temperament og hele situationen.

Hos jer lyder det som om at det vil være lidt hårdt, hvis I på en gang fjerner flasken og samtidig forlanger at hun skal sove i sin egen seng. I første omgang tænker jeg derfor at I skal prøve at berolige hende til at være i egen seng og vende hende til at sove der igen, netop med flasken som trøst og tryghed. Men stille og roligt skal mængden af mælk skues ned, så hun får mindre og mindre mælk. Et andet ritual, en puttebamse, kærtegn eller lignende sættes i stedet - hun har netop alderen til puttebamser nu, som også kan fungere som substitut for mor og far og på sigt skal hun så lære at sove i egen seng uden at få flaske. Med den alder hun har, er det tid til at få fjernet flasken.

Hun har også en alder nu, hvor hun begynder at få lidt fornemmelse for at I er der selvom hun ikke kan se jer. Hun begynder altså at kunne forholde sig til at I sidder i stuen imens hun ligger på værelset og det er vigtigt at gøre hende tryg ved ...


Annonce

... dette. Naturligvis skal hun kunne komme ind til jer i perioder, hvis hun er syg, drømmer meget osv. men I skal hele tiden være opmærksomme på hvornår det er et reelt behov og hvornår det kammer over og bliver en vane, som I ikke ønsker at have.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Det er fornuftigt at lade hende falde i søvn i egen seng, så hun forbinder sin seng med stedet, hvor hun skal sove. Det er en god idé at forsøge at få hende til at sove videre i egen seng, når hun om natten vågner og er ked af det. Lykkes det ikke, så må I tage hende ind til jer, men det kan så igen være udmærket at lade hende komme tilbage til egen seng igen, når pladsen i jeres seng bliver for trang. Det at hun bliver flyttet tilbage i egen seng og dermed vågner i egen seng om morgenen, kan godt have betydning for at hun naturligt bliver lettere at få til at sove videre i egen seng, når hun vågner. Det behøver altså ikke være spildt at flytte hende tilbage, selvom hun flyttes sovende, jeg oplever at nogle børn får fornemmelen for en fuld nattesøvn, netop fordi de både puttes i sengen om aftenen og vågner i den om morgenen.

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce